Mete Kalkavan, VAR hakemini dinlemedi mi? İşte ilginç detay…

23.02.2019 - 02:04 | Son Güncellenme: 23.02.2019 - 02:04

Orta hakem ve VAR hakeminin maç esnasındaki konuşmalarının kamuoyu ile paylaşılması yönünde beklentiler artarken, geçtiğimiz hafta oynanan Antalyaspor – Başakşehir maçının ardından ortaya çıkan detay dikkat çekti.

Orta hakem ve VAR hakemlerinin maç esnasındaki konuşmalarının kamuoyu ile paylaşılması yönünde beklentiler artarken, geçtiğimiz hafta oynanan Antalyaspor – Başakşehir karşılaşmasının ardından ortaya çıkan detay dikkat çekti.

Mücadelenin orta hakemi Mete Kalkavan’ın verdiği kararlar, futbol kamuoyu ve Antalyaspor cephesi tarafından sert dille eleştirilirken, Merkez Hakem Kurulu’nun yaptığı atamalardaki detay gözden kaçmadı.

Sabri Çelik başkanlığında ilk hakem atamalarını bu hafta yapan MHK, Antalyaspor – Başakşehir maçının orta hakemi Mete Kalkavan’a maç vermedi. MHK’nin yaptığı atamalarda aynı maçın VAR hakemi Arda Kardeşler ve AVAR hakemi Koray Gençerler’e Süper Lig’de görev verilmesi farklı yorumları da beraberinde getirdi.

Antalyaspor – Başakşehir maçının VAR hakemi olan Arda Kardeşler; Konyaspor – Kayserispor maçının orta hakemi, aynı karşılaşmanın AVAR hakemi Koray Gençerler ise Göztepe – Trabzonspor maçının 4.hakemi olarak görev alırken, Mete Kalkavan için bir atama yapılmadı. Yaşanan bu gelişmeler, Antalyaspor – Başakşehir maçında verilen tartışmalı kararlar için VAR ve AVAR hakemlerinin uyarılarda bulunduğu, ancak orta hakem Mete Kalkavan’ın bu uyarılara kulak asmadığı şeklinde yorumlandı.

“Hakkımız gasp edildi”

Antalyaspor Basın Sözcüsü Süğlün, Başakşehir maçıyla ilgili sert eleştirilerde bulundu. Mete Kalkavan’ın yaptığı hataları klasik hakem hatası olarak görmediklerini ifade eden Süğlün, “İlk düdükten son düdüğe kadar her kararı bizi ve taraftarımızı rahatsız etti. Mete Kalkavan’ın rezalet yönetimi sadece bizim değil tüm futbolseverlerin sahadaki adalete olan inancını zedeledi, güvenini sarstı. Üstelik VAR sistemi olmasına rağmen bu kadar gözümüzün içine sokula sokula hakkımızın gasp edildiğini görmek bizi hayrete düşürdü. MHK’nin bu hafta Mete Kalkavan’a maç vermemiş olması da dikkat çekici. Hatalarıyla hala gündemde olan ligin ilk yarısındaki Antalyaspor-Galatasaray maçı hala hafızalarımızda. O maçın VAR hakemi Mete Kalkavan, orta hakemi de Cüneyt Çakır’dı. Çakır bu hafta bizim maçımızda nasıl bir yönetim sergileyecek, merak ediyoruz. Başakşehir maçındaki hakemlik adına utanç verici yönetimlerin bir daha hiçbir takımımız adına sahalarda görülmemesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

AJANSSPOR

Senin için hazırladığımız haberler