Mete Vardar'dan flaş açıklamalar: "Oğuzhan'ın ondan ne eksiği var?"

01.11.2018 - 17:41 | Son Güncellenme: 01.11.2018 - 20:41

Mete Vardar'dan flaş açıklamalar: "Oğuzhan'ın ondan ne eksiği var?"

Beşiktaş'ın eski yöneticisi Mete Vardar, Radyospor'da yayınlanan Spor Kazanı programına bağlanarak Özgür Sancar'ın sorularını yanıtladı. Mete Vardar'ın açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

Galatasaray - Fenerbahçe derbisine değinen Vardar, "Dünya derbisi olması için uluslararası bir şey olması gerekiyor. Dünya derbisi olmak başka bir şey. Birçok kanalda yayınlanması ve başka ülkelerinden bu heyecana ortak olması gerekiyor. Beşiktaş'ın olduğu derbilerden daha özel olması mümkün değil. Beşiktaş, Türkiye'nin en köklü kulübü." dedi.

Ben divan kurulu üyesiyim. Fikret Orman döneminde de 3 sene yöneticilik yaptım. Böyle olması demek, Fikret Orman ile aynı düşünceye sahip olduğum anlamına gelmiyor. Ben kendi sorumluluklarım dahilinde elimden geleni yaptım. Stat yoktu ve son 3 maça kadar takımı lider taşımıştık. Fikirlerim uyuşmuyordu ve ayrılık süreci başladı. Buna saygı duyuyorum, çünkü yönetim kurulunu her dönem başkan yapar.

Beşiktaş taraftarına kimse bir şey yaptırabilir mi? Ben Fikret Orman'ın dilinin sürçtüğünü düşünüyorum. Tribünlerde yönetim aleyhine tezahürat geldiğini duymadım. İçgüdüsel bir tepki söz konusuydu. Geçen sezon takım 4. oldu ama taraftarın desteklediği isim Şenol Güneş oldu. Taraftar şu an bir tepki ortaya koyuyorsa, bunu başkalarının söylettiğini söylemek popülist yaklaşım. O zaman lehte tezahürat yapınca bunu yönetim mi yaptırıyor? Bunlar tehlikeli noktalara gelir.

16-17 yaşından sonra mental anlamda futbolcuya bir şey katmak zor. Kendi düşüncelerimizi ve bilgilerimizi anlatmaya çalışıyorduk. Dünyada futbol şubesi diye bir mantık yok. Biz başkanın ricasısı ile  bunun sorumluluğunu aldık. Elimizden geleni yaptık. Oğuzhan çok yetenekli biri. Bugün Oğuzhan böyle anılıyorsa tek sorumlusu Oğuzhan'dır. Kimsede sorumluluk aramayacaksın.

Arda Turan çok önemli noktalarda yer aldı. Oğuzhan'ın ondan ne eksiği var? Bugün Avrupa'ya gitmiş olabilirdi. Oğuzhan hem karakter olarak hem de yetenek olarak çok önemli bir futbolcu.

Senin için hazırladığımız haberler