Metin Albayrak: "Fenerbahçe bunların üstesinden gelir"

22.01.2019 - 23:39 | Son Güncellenme: 22.01.2019 - 23:45

Metin Albayrak: "Fenerbahçe bunların üstesinden gelir"

Spor Toto Süper Lig ekibi Beşiktaş Yöneticisi Metin Albayrak TGRT HABER’de yayınlanan 'Maç Yeni Başlıyor' programında Sabri Ugan’a açıklamalarda bulundu.

 

Beşiktaş’ta altyapıda sorumlu yönetici olarak 3. senem doluyor. O efsanevi Serpil Hamdi Tüzün döneminin imzası babamda. Babam, 8 sene Beşiktaş’ta görev yaptı. Beşiktaş bütün büyük başarılarını hep öz evlatları ile kazanmış.

Fulya Hakkı Yeten Tesisleri’nde yeni bir altyapı şeması kurduk. Bilimsel olarak yaklaşıyoruz. Atletik Performans departmanı kurduk. Çocuklarımızı yakından takip edip Belçikalı Soccer Lab sistemi ile datalandırıyoruz.

32 çocuğumuz Anadolu’dan geldi. Yeni seçmelerde 9 çocuk daha eklendi. Onları burada velileri olarak ağırlıyoruz... Her yaş grubunda analizler yapıyoruz. Şenol Günel hocamızla sürekli istişare içindeyiz.

Hedef aldığımız kulüp, benim en çok heyecanlandığım Bayern Münih. En üst konumundan itibaren iletişim içindeyiz. Altyapı konusunda görüşüyoruz.

Ozan Kabak transferi altyapı için bir başarı ve modeldir. Çıtayı yukarıya çekti. Bütün altyapılar için önemli bir model. Umarım başarılı olur. 

Burak Yılmaz artık bizim profesyonel oyuncumuz. Geçmişi konuşmak bize bir şey kazandırmaz. Yorar. Dün dünde kaldı cancağızım yeni şeyler söylemek lazım. Taraftarlarımızın hafızalarında negatif şeyler var ama gollerini atmasını bekliyoruz. O da iyi bir Beşiktaşlı.

Dönemsel olarak her takım bu durumlara düşebilir ama maç kazanmak lazım. Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş; bu 3 kurum da Türkiye Cumhuriyeti’nden eski büyük sivil toplum örgütleri. Fenerbahçe bunların üstesinden gelir.

Senin için hazırladığımız haberler