Metin Diyadin açıkladı! Transfer...

30.09.2019 - 20:29 | Son Güncellenme: 30.09.2019 - 20:35

Ankaragücü teknik direktörü Metin Diyadin, Gençlerbirliği ile oynadıkları ve 2-1 galip geldikleri derbi maç hakkında değerlendirmelerde bulundu. Radyospor’da Spor Kazanı programında Özgür Sancar’ın canlı yayın konuğu olan Metin Diyadin’in açıklamaları şu şekilde:

“Takım oyunu ve direncimiz artılarımız”

Son iki maçtaki takım oyunu ve direncimizi artı olarak değerlendirebiliriz. Çocuklar 2 haftadır yüzde yüzde konsantre oldular. Ne var ne yok sahaya koyuyorlar. Bu inançla da galibiyet geldi. Çok zorlu bir maçtı.

Maç değerlendirmesi

Topun yüzde olarak Gençlerbirliği’nde olduğunu görüyoruz. Bu oyun planı olarak tercih ettiğimiz bir şeydi. Fenerbahçe maçında da öyleydi. İlk yarı oyun olarak rakibimiz öndeydi. İkinci yarı direncimiz arttı. Kontralarla sayıyı çoğaltabilirdik. Şans golüyle 2-1 oldu. Doğal olarak biraz daha savunma ağırlıklı oynadık. Bazı mevkilerde alternatifsiz olmamız bizim için sıkıntı yaratıyordu. Doğru 1-2 hamle yaparak maçı tamamlamış olduk.

“4-1 de kazanabilirdik, olmadı”

Mehmet Sak ve Orgill’in yakaladıklarıyla 4-1 de olabilirdi. 2 haftadır istekli ve arzulu oynuyor çocuklar. Onun karşılığını almak önemli. Bu istek ve coşkunun üzerine galibiyet gelmeli. Bu anlamda da önemliydi.

Transfer tahtası açılacak mı?

Başkan transfer tahtasını açmak zorundayız diyor. Umarım da öyle olur. Daha ligin 6.haftasındayız. Bu tip durumlar olduğunda sıkıntılar çıkabiliyor. Artık sarı kartları bile hesap ediyoruz. Oyuncularımızı uyarıyoruz.

“Şikayet etmiyorum, bunları bilerek göreve geldim”

Biz her şeyi bilerek göreve geldik. Hiçbir zaman şikayet etmiyorum. Oyuncularımızla birlikte bu durumun altından kalkacağız diye düşünüyorum.


“Ankara takımları özeldir”

Gençlerbirliği’nde belki de en uzun oynayan oyunculardan biriydim. Rahmetli İlhan Cavcav’ın katkıları var. Tabi rakip de olduk. Futbolcuyken de rakip oldum Gençlerbirliği’ne. O maçlarda goller de atmıştım. Futbolun güzelliği. Ankara takımları, başkent için özeldir.

Senin için hazırladığımız haberler