Metin Keçeli: "Bundan sonra Fikret Orman'dan beklenen..."

13.05.2019 - 15:01 | Son Güncellenme: 13.05.2019 - 18:01

Metin Keçeli: "Bundan sonra Fikret Orman'dan beklenen..."

Beşiktaş Kulübü Eski İkinci Başkanı Metin Keçeli, siyah-beyazlılardaki seçimi ve gündemi değerlendirdi. Kongrenin Fikret Orman’a bir mesaj verdiğini dile getiren Keçeli, “Bundan sonra Orman’dan beklenen şey; borçların başını bağlamasıdır” diye konuştu.

Radyospor’da yayınlanan Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan Metin Keçeli’nin açıklamaları şu şekilde:

“Kongre, Fikret Orman’a bir mesaj verdi”

Fikret Orman 7 sene başkanlık yaptı ve tekrar aday oldu. Hürser Tekinoktay hiç beklemediğim bir isimdi. Adayım diye çıktı. Bence Fikret Orman’ın rakibi Tekinoktay olmamalıydı. Fikret Orman’ın karşısında biriken muhalifler de Hürser Tekinoktay’a oy verdi. Tekinoktay’ın aldığı oylar kimseyi yanıltmasın. Kongre, Fikret Orman’a bir uyarı yaptı. Bundan sonraki dönemini daha iyi geçir mesajı verildi.

“Fikret Orman’ın, borcun başını bağlayabilmesi bekleniyor”

Fikret Orman’ın önceki dönemlerinde başarılı seneleri var. Şampiyon olmadan da kulübe iyi hizmetler yapılabilir. Borcun başını bağlayabilmesi ve futbol takımının altyapı ağırlıklı hazırlanarak geleceğin Beşiktaş’ını kurması beklenmektedir. Fikret Orman artık tecrübeli bir başkan olmalı. Görevine de devam ediyor.

Beşiktaş’ın borçlanma süreci

Nasıl borç altına girersiniz? Harcarsanız borçlanırsınız. Orman’ın ilk 1-2 senesinde son derece mantıklı bir strateji sergiledi. Samet Aybaba döneminde oynayan futbolcuları hatırlayın. Genç oyuncularla Beşiktaş’ta Aybaba kadrosu uğraş verdi. Arkasında yeterince durulmadığı halde şampiyonluğa oynadı. Orman, daha sonra stadı yaptı. Stat sonrası bir rehavet oluştu. Kulüp borçlanmaya gitti. Stat yapılmışken üstüne bir de parlak transferler yapılması borçları artırdı.

“Beşiktaş, transfer politikasıyla bazı şeyleri yapabilir”

Herkes Talisca gibi oyuncular gelsin oynasın ister. Türk kulüplerinin ciddi borcu var. Ayrıca en çok borçlu olan Beşiktaş değil. Mesela; Fenerbahçe’de Sayın Ali Koç kulübün geleceğini kurtarmaya çalışıyor. Beşiktaş da bunu transfer politikasıyla yapmalı. Süleyman Seba gibi yapabilir. Seba kulübün kasasında para bırakmıştır. Sonrasında sürekli borçlanmaya gidildi.

“Orman’ın ilk yapması gereken şey borç analizidir”

Fikret Orman’ın bundan sonra ilk yapması gereken borç analizidir. Taraftarlar transfer ister. Her transfer istediğinde gidip transfer yapmamalı. Yapanları da görüyoruz. Önemli olan şu anda Fikret Orman’ın ne yapacağıdır. Başkan kendi çalışacağı insanları seçer. Daha önce her yönetici adayı oylanırdı. Sonra tüzüğe konuldu. Başkan listesi kesin kazanmış oluyor. Başkan kendi listesini kendi belirler. Yönetim başarısı başkan ile gelir.

“Beşiktaş yerli bir hoca getirebilir”

Yeni teknik direktörün kim olacağı konusunda bir bilgim yok. Gordon Milne ile uzun yıllar çalıştım. Türkiye’ye çok iyi isimler kazandırmıştı. Buna rağmen yerli teknik adamın Türk futboluna katkı verdiğini düşünüyorum. Yönetimin yerli teknik adamlardan birini getireceğini düşünüyorum. Abdullah Avcı deniliyor. Çizgisi olan bir hoca. Fakat; yabancı teknik adam denildiğinde tüylerim diken diken oluyor.

Metin Keçeli’den MHK’ya serzeniş

Bülent Yıldırım, Serkan Çınar gibi isimler Türkiye’de iyi hakemler en iyi hakemler arasına girer mi? Girmez. Rizespor-Galatasaray maçı da Galatasaray-Beşiktaş maçı da… Bu maçlara verilen hakemler ortada. Böyle hakemleri buraya vererek bir takım şeylere çanak tutuldu. Sabri Çelik, Muhittin Boşat ve Mustafa Çulcu’ya sesleniyorum. Sakın istifa etmesinler. Önce kamuoyunun karşısında lig bitince bir bedel versinler. Ondan sonrada Vahap Beyaz’ın yanına gitsinler.

Metin Keçeli: ”Ortada bir tiyatro var”

Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim ve Mustafa Cengiz hakemlere yönelik hareketleri var. Terim ve Cengiz’in saldırmadığı yer yok. Fatih Terim, hakemin boğazına sarılmadı mı? Mustafa Cengiz, kara pazar gibi açıklamalar yaptı mı? Ben hakemlere laf eden biri değilim. Ama ortada bir oyun oynandığını düşünüyorum. Derbi maça Bülent Yıldırım’ı nasıl verdiler? Başka hakem mi yoktu? Rize-Galatasaray maçına da Serkan Çınar’ın verilmesi görülmüş, işitilmiş bir şey değildir. Şampiyonluk sonrası 2 gün tur atılır ama tarihe de bir şeyler yazılır. Bu hafta da komik bir hikaye yazılıyor.

Senin için hazırladığımız haberler