Metin Keçeli: Fikret Orman, kolay kolay başkanlıktan vazgeçmez

18.06.2018 - 18:46 | Son Güncellenme: 18.06.2018 - 15:53

Beşiktaş Eski İkinci Başkanı Metin Keçeli, siyah-beyazlıların gündemini değerlendirdi. Beşiktaş haberlerini sitemizde bulabilirsiniz...

Metin Keçeli: Fikret Orman, kolay kolay başkanlıktan vazgeçmez

Beşiktaş Kulübü Eski İkinci Başkanı Metin Keçeli, siyah-beyazlıların gündemini değerlendirdi. Muhalefetin yeni başkan adayını belirlediği şeklindeki haberleri değerlendiren Keçeli, ”Fikret Orman olduğu sürece Ahmet Nur Çebi aday olmayacaktır” dedi. Ayrıca Keçeli, Beşiktaş’ın transfer politikasına da değindi.

Radyospor’da yayınlanan Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan Metin Keçeli’nin açıklamalarından Ajansspor’un derledikleri şu şekilde;

Metin Keçeli: Fikret Orman aday olduğu sürece Çebi aday olmaz

Şu anda Fikret Orman bundan önceki 6 yılda yaptıklarıyla çok iyi bir referansa sahip oldu. Fikret Orman aday olduğu sürece Ahmet Nur Çebi’nin aday olacağını sanmıyorum. Erdal Torunoğulları’nın bu çıkışlarını ise doğru bulmuyorum. 1979 yılında yönetime girmiş, 2012 yılında çıkmış birisiyim. Erdal Torunoğulları çok yanlış dolduruşlara geldi.

"Orman döneminde eleştirilecek fazla bir şey yok"

Fikret Orman kendisi bırakmadığı sürece kolay kolay başkanlıktan vazgeçmez. Zannedersem son dönemi. Ancak Fikret Orman çok kötü bir mali tablodan tesisleşme ve takım kurma yolunda güzel işler yaptı. Onun döneminde eleştirilecek fazla bir şey yok. Beşiktaş kulüp üyeleri de böyle düşünüyordur diye tahmin ediyorum.

"Guti, Reina'nın kapandığını bilmiyor herhalde"

Guti İstanbul’da Reina’nın kapandığını bilmiyor galiba, çünkü kapandığını bilse buraya gelmez. Bizim ne işimiz var Guti ile… İlhan Mansız ismi geçtiğinde seviniyorum. Yardımcı antrenörlükten teknik direktörlüğe geçen en iyi örnek Tamer Tuna. Bir teknik adam olarak karşımıza çıktı ve iyi işler başardı. Beşiktaş’tan yetişmiş çok önemli isimler, futbolcular var. Guti ismine kesinlikle karşıyım.

"Bilic, gitar çaldı ne oldu?"

Spordaki isimlere bakın, Samet Aybaba hocalığın hocası konumunda. Ya da Rıza Çalımbay’ı örnek verelim. Beşiktaş’a Slaven Bilic geldi, gitar çaldı, çok sevdik ancak sonuç ne oldu? Samet Aybaba’nın kurmuş olduğu takımı bir adım ileri götüremedi.

"Talisca kandırıldı, yeri dolmayacak"

2 yıldır Beşiktaş ve Türk futbolunda en önemli futbolcu Talisca’ydı. Bir maçın sonucuna bu kadar etki eden başka bir futbolcu göremiyorum. Zamanında Sosa’nın gidişine üzülmüştük ancak Talisca yerini doldurmuştu. Real Madrid’den 2 futbolcu gitti, Real Madrid çöktü. Bugün Beşiktaş’ta oynayan oyuncular her yerde ucuza ya da pahalıya bulunmuyor. Talisca’nın Çin’e gitmesi asıl sürprizdir. Bence kandırıldı çünkü Avrupa’nın her takımında oynayabilecek bir oyuncu. Yeri kolay dolmayacak.

"Oğuzhan, toparlanmak için adımlar atmalı"

Oğuzhan Özyakup’un futbolda neler yapabileceğini son sene hariç gördük. Beşiktaş’ta ilk senede yaptıklarını tekrardan yapmalı. Bazı adımlar atması gerekiyor. Fiziken toparlanmış ve mantalitesini toparlayan bir Oğuzhan Türk futbolunun en önemli oyuncularındandır.

Senin için hazırladığımız haberler