Metin Keçeli: Süleyman Seba hayatta olsaydı...

26.04.2018 - 15:24 | Son Güncellenme: 26.04.2018 - 15:28

Metin Keçeli: Süleyman Seba hayatta olsaydı...

Beşiktaş Kulübü Eski İkinci Başkanı Metin Keçeli, Türkiye Futbol Federasyonu’nun olaylı derbiyle ilgili aldığı kararı değerlendirdi. TFF’nin Fenerbahçeli yöneticilerin açıklamalarının etkisi altında kaldığını savunan Keçeli, ”TFF, bu karar sebebiyle uzun yıllar utanç duyacaktır” diye konuştu.

Radyospor’da yayınlanan Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan Metin Keçeli’nin açıklamalarından Ajansspor’un derledikleri şu şekilde;

“Bu kararı alanlar, aldıkları kararı içine sindirebiliyor mu?”

Bu kararın adaletini tartışmaya gerek yok. Oy birliğiyle karar almışlar. Bu kararı alanlar, aldıkları kararı içine sindirebiliyor mu? 4 Beşiktaşlıyı savcı ifadeye çağırıyor, mağdur oldunuz gelin anlatın diye. Hakem maçı tatil ediyor. Fenerbahçe’ye ceza veriliyor, sahası kapatılıyor ama ortada tek bir suç yok. Tek suçlu Beşiktaş? Bunu kime anlatabilirsin. Beşiktaş seyircisinin feveranını nasıl susturabilirsin?

“TFF, Fenerbahçelilerin baskısı altında kaldı”

Uzun yıllardır futbol yöneticiliğini centilmence yapmaya çalıştım. Bir yanlışlık olmuştur, hata yapmışlardır diye anlayışlı davrandım. Futbol toplumsal bir olaydır diye böyle davrandım. Böyle bir maçın sonucunda, cezaya vermeye gerek yok diyorsun. O zaman neden Fenerbahçe’ye ceza veriyorsun? Şenol Güneş’in kafasında dikişler var. Beyin ameliyatı yapsalardı. O zaman mı inanacaklar? TFF, bu kararı kimseye anlatamaz. Uzun yıllar utanç duyacaklar. Yıldırım Demirören, daha önce Beşiktaş’ta başkanlık yaptı. Böyle bir adalet olur mu? Herhalde bir talimatla oldu. O zaman bunu açıklasınlar. TFF, Fenerbahçelilerin de baskısı altında kaldı.

Divan Kurulu ile yapılacak görüşmeden ne sonuç çıkar?

Divan üyeleri görüşlerini açıklayacaklar. Maç sonlarında ben kontrollü açıklamalar yaptığım için Beşiktaş taraftarından zamanında tepki gördüm. Şu an feveran etmek istiyorum. Oradaki Beşiktaşlı büyükler aklı-selim bir karar vereceklerdir. Bu karar, bir ibretlik karardır. Bunu bütün dünya görecektir. İstanbul dışında olduğum için katılamadım. Fakat; tedbirli ve sakin karar alınmasını tavsiye ederdim.

Süleyman Seba başkan olsaydı ne karar verirdi?

Beşiktaş tarihinde sahadan çekilme gibi bir durum olmamıştır. Bir arkadaşım bana sordu. “Süleyman Seba başkan olsaydı ne yapardı?” dedi. Sahaya çıkmamazlık etmezdi. 8-0’lık Ankaragücü maçının haftasında inanılmaz olaylar olmuş ve açıklamalar yapılmıştı. Beşiktaş müzesindeki kupalar şaibelidir denmişti. Buradaki arkadaşların da onun tecrübesinden faydalanarak ve Divan üyelerinin görüşünü alarak karar vermesi gerekiyor.

Kendisi yönetimde olsaydı ne yapardı?

Ben olsaydım bu geceden sabaha Beşiktaş’ı alır, Van Gölü’nün kenarında oynatırdım. İstanbul’u bile terk ederdim. TFF’den, futboldan her şeyden çıkardım. O kadar akıl almaz bir karar olarak görüyorum ve sinirleniyorum. Bu olumsuzlukların Galatasaray maçına yansımamasını temenni ediyorum. Şenol Güneş ve futbolcuların etkilenmemesi mümkün değil. Şenol Güneş yerlerde sürüldü. Bu ayıp herkese yeter. Şenol Güneş’i Galatasaray maçına nasıl motive edeceksin? Futbolcular da aynı şeyi konuşuyordur. Önce Türk futbolu, sonra da Beşiktaş adına yöneticilerin hayırlı bir karar vermesini diliyorum.

YASAL UYARI : BU HABER AJANSSPOR.COM TARAFINDAN YAZILMIŞTIR. KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILAMAZ.

Senin için hazırladığımız haberler