Metin Öztürk: "19 Haziran'da geliyoruz, 20 Haziran'da hocamız göreve başlıyor"

Eren Tuncay
25.05.2021 - 12:18 | Son Güncellenme: 25.05.2021 - 16:10

Galatasaray Kulübünde 19 Haziran'da yapılacak olağan seçimli genel kurul için başkan adaylığını açıklayan Metin Öztürk, adaylık dosyasını teslim etti. Öztürk ayrıca açıklamalarda da bulundu. İşte detaylar...

Metin Öztürk: "19 Haziran'da geliyoruz, 20 Haziran'da hocamız göreve başlıyor"

Metin Öztürk, yönetim kurulu aday listesindeki üyelerle geldiği Türk Telekom Stadı'nda 44 kişilik yönetim, denetim, sicil ve disiplin kurulu aday listelerini ve imzaları divan kurulu başkanlığına sundu.

"Tüm adaylar değerli"

Adaylık başvurusunun ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Öztürk, "Galatasaray'ımız için hayırlısı olsun. Tüm adayların hepsi birbirinden değerli. Ana amacımız futbolcularımızı kampa yetiştirmek. Hazırız. Buraya 44 kişilik kadromuzla değil, şirketlerde görev alacak arkadaşlar dahil 80-90 kişi geldik. Bu ne kadar hazır olduğumuzu gösteriyor." diye konuştu.

"20 Haziran'da hocamız göreve başlıyor"

Kazanacak başkanın futbolda yeni sezon öncesi kısıtlı zamanı olduğuna değinen Öztürk, "Bizim tarafımız çok net. Şu anda 12 futbolcumuz ayrıldı. Kiralıklar ve sözleşmesi sona erenler gitti. Hocamız yok. Gelir gelmez kolları sıvayacağız, hocamızı göreve davet edeceğiz, hızlıca tüm futbolcularımızı kampa yetiştireceğiz. Futbolcuları kampa yetiştiremezseniz şampiyonluk da Şampiyonlar Ligi'ne kalmak da hayal. Böylece 400 milyon lira daha kaybedersiniz. Galatasaray'ın buna ne sabrı ne tahammülü ne de enerjisi var. Taraftarımız merak etmesin. Biz 19 Haziran'da geliyoruz, 20 Haziran'da hocamız göreve başlıyor. İnşallah haziran sonuna kadar tüm futbolcu sözleşmelerini bitirmiş olacağız." ifadelerini kullandı.

"Cebimizdeki son kuruşu vereceğiz"

Mali genel kurul düzenlenemediği için mali hesapları göremediklerini dile getiren sarı-kırmızılı kulübün başkan adayı, "Galatasaray için ne gerekirse o yapılacak. İkinci başkanımız (Abdurrahim Albayrak) iptal edilen seçime girmeyeceğini beyan etmişti. Şimdi gireceği gözüküyor. O tarihte bize 200 milyon liranın üstünde bir paraya ihtiyaç olduğunu söyledi. Biz, o hazırlığımızı yaparak geldik. Geri kalanını içeri girince göreceğiz. 200 değil 300'e ihtiyaç varsa 300 için hazırız, 400'e ihtiyaç varsa 400 için hazırız. Galatasaray için ne gerekiyorsa hazırız. Cebimizdeki son kuruşu vermeye geliyoruz. Yeter ki Galatasaray'ımız hak ettiği yerlerde olsun." şeklinde görüş belirtti.

"Net tarih bellidir"

Metin Öztürk, seçimin yeniden ertelenmesi ihtimaliyle ilgili, "Kulüpler Birliği, diğer kulüplerin yöneticileri ve federasyondaki dostlarımla görüştüm. Galatasaray'ın seçimi 19 Haziran'da olacak. Bu net tarihtir. Ne Galatasaray'ın ne de başka bir kulübün başka bir tarihe tahammülü var. Bu tarihte yapılmayan seçimler Türk futbolunu bitirir. Galatasaray'ın seçimi 19 Haziran'da, Galatasaray Lisesi'nin bahçesinde yapılacaktır." diyerek sözlerini tamamladı.

Metin Öztürk'ün listesinde kimler var?

Metin Öztürk'ün aday yönetim kurulu listesinde Nasuhi Sezgin, Bora İsmail Bahçetepe, Rıza Tevfik Morova, Erol Erkuloğlu, Asena Yılmazkaya Dinçbaylı, İsmail Sarıkaya, Osman Aral, Emre Alkin, Dikran Gülmezgil, Nihat Kırmızı yer alıyor. Öztürk'ün yedek listesinde ise Sencer Seren, Sinan Müderrisoğlu, Halil Cem Burnaz, Tanur Lara Yılmaz, Ethem Baturalp Pamukçu bulunuyor.

Senin için hazırladığımız haberler