PFDK kararları açıklandı! Fenerbahçe, Galatasaray, Trabzonspor...

Akın Ungan
17.11.2022 - 20:26 | Son Güncellenme: 17.11.2022 - 21:02

Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor hakkında PFDK kararları açıklandı. Metin Öztürk'ün konuşmasından sonra Cimbom'un aldığı ceza şaşırttı. İşte detaylar.

PFDK kararları açıklandı! Fenerbahçe, Galatasaray, Trabzonspor...

AJANSSPOR HABER

Türkiye Futbol Ffederasyonu (TFF), Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) kararlarını açıkladı. Yapılan duyuruya göre Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor ceza aldı. Sarı-Kırmızılılar'ın, ikinci başkan Metin Öztürk'ün açıklamasının ardından aldığı ceza dikkat çekti.

Metin Öztürk: "Korkarım merdivene birilerini almak zorunda kalacağız"

Geçtiğimiz hafta Radyospor'da Özgür Sancar'ın sorularını yanıtlayan Galatasaray İkinci Başkanı Metin Öztürk, Sarı-Kırmızılı takımın Süper Lig'de en fazla seyirci toplayan kulüp olması hakkında esprili bir konuşma yapmıştı. Öztürk, "Tribünlerin bir kısmını güvenlik nedeniyle boş bırakmak zorundayız. Derbide full kapasitedeydik. Korkarım merdivene birilerini almak zorunda kalacağız. Umarım almayız, yoksa federasyondan ceza alırız." dedi.

Merdivenleri boş bırakmayınca ceza aldılar

Metin Öztürk'ün yaptığı bu açıklamanın ardından Galatasaray, merdiven boşluklarının boş bırakılmamasından dolayı TFF'den para cezası aldı. Açıklanan PFDK kararında, "GALATASARAY A.Ş.'nin, 12.11.2022 tarihinde oynanan MEDİPOL BAŞAKŞEHİR FK-GALATASARAY A.Ş. Spor Toto Süper Lig müsabakasında, merdiven boşluklarının boş bırakılmamasından dolayı ve bu eylemin aynı sezon içinde ilk kez gerçekleştirilmesi nedeniyle 50.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına karar verilmiştir." denildi.

İlgini Çekebilir
Metin Öztürk: "Göksel Gümüşdağ üyeliğinden kendi istifa etti"
Habere Git

Misafir Trabzon aynı faulü 3. kez yaptı

MKE Ankaragücü'ne konuk olan Trabzonspor, misafir tribününün yaptığı kötü tezahürat nedeniyle para cezasına çarptırıldı. Alınan karar şu şekilde açıklandı: "TRABZONSPOR A.Ş.'nin, 11.11.2022 tarihinde oynanan MKE ANKARAGÜCÜ-TRABZONSPOR A.Ş. Spor Toto Süper Lig müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde misafir kulüp olduğu müsabakada 3. kez gerçekleştirilmesinden dolayı 70.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına, FDT'nin 53/3. maddesi uyarınca çirkin ve kötü tezahüratta bulunan MİSAFİR TRİBÜN 407 nolu blokta yer alan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle bir sonraki misafir kulüp olduğu müsabakaya girişlerinin engellenmesine karar verilmiştir."

Yapılan açıklamanın devamında, "Aynı müsabakada TRABZONSPOR A.Ş.'nin, taraftarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 56.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına karar verilmiştir." ifadeleri kullanıldı.

İlgini Çekebilir
PFDK Belhanda'ya cezayı kesti!
Habere Git

Fenerbahçe'ye taraftar ve saha olayları nedeniyle ceza

PFDK'nın Fenerbahçe hakkında yaptığı açıklamada, "FENERBAHÇE A.Ş.'nin, 12.11.2022 tarihinde oynanan FENERBAHÇE A.Ş.-BİTEXEN GİRESUNSPOR Spor Toto Süper Lig müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle FDT'nin 53/3. maddesi uyarınca çirkin ve kötü tezahüratta bulunan MARATON ÜST TRİBÜN F, G, SPOR TOTO TRİBÜN C, D, KUZEY TRİBÜN D, E bloklarda yer alan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle bir sonraki ev sahibi kulüp olduğu müsabakaya girişlerinin engellenmesine karar verilmiştir." denildi.

Duyurunun devamında, "Aynı müsabakada FENERBAHÇE A.Ş.'nin, taraftarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 56.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına, FDT'nin 52/3. maddesi uyarınca saha olaylarına karışan taraftarların bulunduğu MARATON ÜST TRİBÜN E blokta yer alan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle bir sonraki ev sahibi kulüp olduğu müsabakaya girişlerinin engellenmesine karar verilmiştir." ifadeleri yer aldı.

Son olarak şunlar kaydedildi: "Aynı müsabakada FENERBAHÇE A.Ş.'nin, akreditasyon sisteminin işletilmemesinden dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle İHTAR CEZASI ile cezalandırılmasına karar verilmiştir."

Senin için hazırladığımız haberler