Metin Öztürk'ten Fenerbahçe'ye gönderme: "Icardi futbolcu, güreşçi değil"

Özgür Koç
12.02.2024 - 11:20 | Son Güncellenme: 12.02.2024 - 11:58

Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Metin Öztürk, Aroma firması ile imzalanan sponsorluk anlaşmasının imza töreninde açıklamalarda bulundu. Detaylar haberimizde...

Metin Öztürk'ten Fenerbahçe'ye gönderme: "Icardi futbolcu, güreşçi değil"

AJANSSPOR - HABER

Galatasaray Kulübü ile Aroma firması arasındaki sponsorluk anlaşması için RAMS Park'ta imza töreni düzenledi.

"Tüm rakiplere saygılı olmak lazım"

Galatasaray İkinci Başkanı Mehtin Öztürk'ün imza töreninde yaptığı açıklamalar şöyle:

"Bugün keyifli bir gün. 13 hafta daha var, 13 maç daha var. 13 maç 39 puan demek. Ne olur ne biter bilinmez. Tüm rakiplere saygılı olmak lazım. Sadece şampiyonlukta yarıştığımız rakibe değil, tüm lige bakmak lazım. 20 takımlı ligde 5 takım Avrupa'ya gidecek. 5 koltuk için 8-9 takım mücadele ediyor. 4 takım düşecek. 7-8 tanesi onun sıkıntısında. O yüzden herkes 3 puanın değil yarım puanın bile peşinde, bu kadar kıymetli. Biz kendi kulvarımızda, kendi rakiplerimize bakarken 13 maçın her birine aynı heyecanla ve aynı hedefe giderek bakıyoruz. Bizim gündemimizde Sparta Prag maçı var. Adım adım ilerliyoruz."

"Görev süremiz içinde Kemerburgaz'a geçeceğiz"

Başkanımız daha önce Kemerburgaz'a geçeceğimiz tarihi açıklamıştı. Kemerburgaz'a geçilecek. Eve bile tadilat yaptırırken 1 hafta dersiniz 2 hafta olur. Kesin olan bir şey var ki görev süremiz içinde Kemerburgaz'a geçeceğiz.

"Saha oynanacak durumdaysa çıkar oynarız"

Metin Öztürk, ligde gleecek hafta deplasmanda karşılaşacakları Ankaragücü maçının oynanacağı Eryaman Stadı'nın zeminiyle ilgili olarak, "Bu aslında bizim konumuz değil, TFF'nin konusu. Olimpiyat'ta oynadığımız ve zeminin boyandığı bir maç vardı. Bizim futbolcularımız mohikan gibi olmuştu. Her tarafları yeşil yeşil, bir değişik. Sporcu sağlığı çok önemli. Galatasaray futbolcuları, Ankaragücü futbolcuları önemli, diğer takımların sporcuları önemli. Saha oynanacak durumdaysa çıkar oynarız. Biz her yere gidiyoruz zaten. TFF karar verecektir. Biz hele deplasmana gittiğimiz bir maçta şurada, burada oynansın talebimiz olamaz. Hangi sahada oynarsak oynayalım, bu Ankaragücü sahası olabilir, yarın Konya deplasmanı olabilir, yarın başka bir deplasman olabilir. Sahanın sporcu sağlığına uygun olması esastır. TFF karar verecek. Buna rağmen 2 hafta önce saha felaketti. Orada oynanır, iki takımdan birinde sakatlık olursa vebali kararı verenlerdedir. Biz çıkar oynarız." ifadelerini kullandı.

"Başarı olursa sponsorluk gelirleri daha da artıyor"

Başkanımız gelirleri Divan Kurulu toplantısında açıkladı. İki büyük kulüp Sportif AŞ ile ilgili kar açıkladı. Umarım bu artarak devam eder. Kulüpler müthiş bir borç birikimi içinde. Bir futbolcu satarsanız, bir futbolcu alırsınız. Galatasaray gibi hedefleri büyük takım için futbolcu satışıyla kapanacak durum değil. Sponsorluklar önemli. Aroma'yı ayrı tutuyorum. Burada bir gönül işi var. Diğer sponsorluklar ise başarıya odaklıdır. Başarı olursa daha da artıyor.

Fenerbahçe'ye gönderme

Şampiyonluk yolundaki rakipleri Fenerbahçe'nin Alanyaspor ile 2-2 berabere kaldığı karşılaşmanın hakem kararlarıyla ilgili soruya ise Öztürk şu yanıtı verdi: 

"Rakibimiz sahada kazanamayınca farklı yaklaşıyor. Bir algı operasyonu düzenleniyor. Başkanımız açıkca söyledi. Ben bu sene kulübü bırakacağım, işimin başına geçeceğim. Bu emeklilik ikramiyesi değil. 20 takım arasındaki mücadelede şampiyonluk kadar alt tarafta da önemli. Bir takım düştüğü zaman çıkamıyor. Alanyaspor teknik direktörü dün söyledi. Can derdinde herkes. Kulübümüz gerekli açıklamayı yaptı. İki tane net kırmızı kartı vermeyen hakem vardı. Bir camianın üstüne konuşursanız hata yaparsınız. Hakemler ondan demiyoruz. Dün kulübümüzün açıkladığı gibi iki net verilmeyen kırmızı kart ve bir tane verilmeyen penaltı var. Icardi olayını biliyorsunuz. Icardi futbolcu, güreşçi değil. Fenerbahçe maçında bir futbolcu ile güreşti resmen. O günkü hakem bu güreşin doğal olduğunu düşündü. 4-5 hafta o futbolcumuzdan uzak kaldık. Penaltı verilmedi. Dün rüzgar herhalde kuvvetli esti ki penaltı verilmedi. Şampiyonluk yolunda yarıştığımız rakibimiz kendini hala ümide sevk eden 1 puana tutundu. Kulübümüz gerekli cevapları verdi."

Senin için hazırladığımız haberler