Metin Öztürk’ün listesi seçimi kazanabilecek mi?

Eren Tuncay
04.05.2021 - 14:27 | Son Güncellenme: 04.05.2021 - 14:30

İki yıldır seçin çalışması yürüten Metin Öztürk, kistesini kurullarıyla açıkladı. Peki Öztürk’ün listesi seçimi kazabilecek mi? Ajansspor Galatasaray Muhabiri Burhan Can Terzi yazdı...

Metin Öztürk’ün listesi seçimi kazanabilecek mi?

Burhan Can TERZİ - ANALİZ

Galatasaray tarihinin en ilginç seçimlerinden biri camiayı beklerken, adaylardan Metin Öztürk bugün listesini divan başlanlığına bildirdi. Yönetim, disiplin, sicil, denetim kurullarını açıklayan Metin Öztürk’ün listesinin seçimi kazanma potansiyelinin olup olmadığı merak ediliyor. 

Öztürk’ün listesinde genel kurulda oy karşılığı olan isimler bulunuyor. Metin Öztürk’ün bireysel olarak da artıları var. Özellikle finansal gücüyle ön plana çıkan Öztürk, servetinin büyük bölümünü de Galatasaray için harcamaya hazır. Galatasaray Başkan adayının kişisel artılarında biri de babası Süleyman Öztürk. Metin Öztürk’ün babası 30 yıl Galatasaray Adası’nın müdürlüğünü camia tarafından çok sevilen biri isimdi. Ayrıca kararsızların da oyunun da Metin Öztürk’e gelebileceği öngörülüyor.

Celal Açar faktörü

Galatasaray’da uzun yıllar sicil kurulu başkanlığı yapmış Celal Açar uzun süredir Metin Öztürk’e destek veriyor ve listesinde de yer aldı. Açar’ın özellikle ilk sandıklarda etkisi büyük. Mustafa Cengiz’in çok az bir farkla kazandığı ilk seçimde Celal Açar’ın tecrübeli isimlere yönelik yaptığı çalışma belirleyici faktörlerden biri olmuştu. Oğuz Evrenos ve Remzi Tan gibi isimler de camianın sevile isimlerinden.

Nasuhi Sezgin hamlesi

Metin Öztürk’ün son hamlelerinden biri Nasuhi Sezgin oldu. Kişiliği ve duruşuyla camiada 50’li ve 60’lı jenerasyonun en sevilen isimlerinden olan Sezgin daha önce yönetimde başkan yardımcılığı yapmıştı.

GSYİAD gücü

Metin Öztürk, Galatasaraylı Yönetici ve İş İnsanları Derneği’nin eski başkanı. Yine GSYİAD eski başkanlarından İsmal Sarıkaya da Öztürk’ün yönetiminde bulunuyor. Derneğin oy potansiyeli de Metin Öztürk’e gitmesi muhtemel gözüküyor.

Dinamiklik de var

Metin Öztürk’ün seçim çalışmalarında en büyük destekçilerinde biri Prof.Dr. ekonomist Emre Alkin oldu. Alkin de sempati toplantan isimlerden biri. Ayrıca son dönemin dinamik iş adamlarından Doğa Sigorta sahibi Nihat Kırmızı da listede bulunuyor. Özellikle Kırmızı’nın amatör şubelere verdiği destek büyük takdir toplamıştı.

Sonuç

Metin Öztürk listesinin oy potansiyeli gözüküyor ama camiada Eşref Hamamcıoğlu ve Burak Elmas’ın gerisinde kalacağını düşünenler de var. Galatasaray’da seçim yapılmadan sonuç belli olmaz ve dengeler çabuk değişiyor. Her sonuca açık bir seçimi bizleri bekliyor.

Senin için hazırladığımız haberler