Metin Sabancı kimdir? Kaç yaşında ve nereli? Ne hastası?

22.07.2021 - 20:59 | Son Güncellenme: 22.07.2021 - 21:06

Son dakika haberleri... Sakıp Sabancı'nın ikinci çocuğu Metin Sabancı ne hastası? Kaç yaşında ve nereli? İşte, Metin Sabancı'ya dair merak edilenler.

Metin Sabancı kimdir? Kaç yaşında ve nereli? Ne hastası?

Sabancı Holding'in eski yönetim kurulu başkanı Sakıp Sabancı'nın oğlu Metin Sabancı kimdir? 32 Gün ve çeşitli televizyon programlarında oğlu Metin Sabancı ve kızı Dilek Sabancı'nın anısına hem kemik tedavi hem de rehabilitasyon merkezleri kurduğunu açıklayan Sakıp Sabancı'nın hayır işleri günümüze kadar ulaştı. Sadece kemik tedavi ve rehabilitasyon merkezi değil, görme engelliler için de merkez kurulmasına aracı olan Sakıp Sabancı, bir de Olgunlaştırma Enstitüsü'nü kurmuştur. Peki, Sakıp Sabancı'nın oğlu Metin Sabancı kimdir? Kaç yaşında ve ne hastası? İşte merak edilenler.

Metin Sabancı kimdir?

Metin Sabancı, 1970 yılında Sakıp Sabancı ve Türkan Sabancı çiftinin ikinci çocuğu olarak dünyaya gelmiştir. "Araba fabrikalarına sahibim ama oğlum bunlardan birini dahi alıp kullanamıyor" diye konuşan Sakıp Sabancı'nın bahsi geçen oğludur. 51 yaşındadır. 

Metin Sabancı ne hastası?

Metin Sabancı spastik felç hastasıdır. Ablası Dilek Sabancı, babasının hayır işleri hakkında: "Babam olmasaydı Türkiye'nin ilk bilinçli spastik çocuklar rehabilitasyon merkezi, ardından kemik hastanesi de açılmayacaktı. Ben ve kardeşimin durumları sayesinde şimdi birçok çocuk ameliyat olabiliyor. Bazen her şeyin bir nedeni var, diye düşünüyorum. Ama siz yine de sadece bu açıdan almayın. Mesela bizim ailenin kurduğu körler okulu da var, ama ailede hiç kör yok!" şeklinde konuşmuştur.

Senin için hazırladığımız haberler