Metin Tekin: ''Fenerbahçe bu sene yaşadığı korkuyu atlattı''

11.05.2019 - 21:24 | Son Güncellenme: 12.05.2019 - 00:24

Metin Tekin: ''Fenerbahçe bu sene yaşadığı korkuyu atlattı''

Metin Tekin ve Önder Özen, Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasında bugün oynanan Rizespor - Galatasaray, Fenerbahçe Akhisarspor ve Göztepe - Sivasspor maçlarını değerlendirdi. 11 Mayıs Cumartesi gecesi Bein Sports'ta konuşan yorumcuların açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

Önder Özen: Kasımpaşa, düşme potasında değil. Bursaspor, gelecek hafta Göztepe ile oynayacak. Maç sayısı yeterli olmuyor. 37 puanlar için küçük de olsa ihtimal var ama 38 puanlılar rahat bence.

Fenerbahçe, ilk yarıda rakibini kendi ceza alanına kadar itti. Topları çabuk kaptı. Bu da üretkenliği artırdı. Soldado penaltıyı gol atsa daha farklı senaryo da olabilirdi. İki taraf da pozisyonlar yakaladı. İkinci yarıda Fenerbahçe biraz yavaşladı. Akhisar küme düştü geçmiş olsun. Kolay değil. Önlerinde Türkiye Kupası hedefi var. Fenerbahçe için de önünü görebileceği 180 dakika daha var. Aşağıyla tamamen ilişkisi kesti.

Metin Tekin: Artık Fenerbahçe için oyun üzerinden konuşmak çok doğru değil. Fenerbahçe bu sene yaşadığı korkuyu atlattı. Kümede kaldı Fenerbahçe.

Kupa finaline giden bir takım küme düşer mi? Bunu sorgulamak lazım

Metin Tekin: Okan Buruk ile ayrılırken çok iyi düşünmek lazım. Ondan sonra 3-4 hoca değişti. Bence ilk orada hata yapıldı. Daha sonra devam edildi. Seleznov'u kaybettiler. Mustafa Yumlu'nun sakatlığı... Ben hala Akhisar'ın küme düşecek bir kadrosunun olmadığını düşünüyorum.

Fenerbahçe'nin bu sezonki işi 40 puan yapmaktı ve yaptı.

Önder Özen: Akhisar düştü ama futbolcular ligde kalacaktır. Birçok kulüp isteyecektir.

Metin Tekin:  Ersun Hoca öyle bir final yaptı ki röportajda. Maç bir anda ikinci planda kaldı.

Ersun Hoca öyle bir final yaptı ki röportajda. Maç bir anda ikinci planda kaldı.

Fenerbahçe'nin kazandığı penaltının doğru olduğunu düşünüyorum. Manu'nun penaltı beklediği pozisyonda bence müdahale yok. Isla daha müdahale etmeden Manu kendisini yere bırakmaya başlıyor.

Serdar Aziz, rakibini topla buluşturmamak için müdahale ediyor. Bence Akhisar'ın beklediği penaltı açık. Verilmesi gerekirdi.

Önder Özen:  Bence açık penaltı. Elle oynama olmasa top nereye gidecek? Kaleye gidecek olan topu elinizle oynuyorsanız bu penaltıdır.

Senin için hazırladığımız haberler