Metin Tekin: ''Larin bir iç saha ve dar alan forveti değil''

20.09.2018 - 21:02 | Son Güncellenme: 21.09.2018 - 00:02

Metin Tekin: ''Larin bir iç saha ve dar alan forveti değil''

Metin Tekin, Bein Sports ekranlarında UEFA Avrupa Ligi I Grubu'nun ilk maçı olan Beşiktaş-Sarpsborg maçının devre arasını yorumladı.

Zemin faktörünü de söylemek lazım. Bu oyunu oynamak ve bu takımı yenmek için işi yerden yapmanız yapmanız lazım. Oyunu mücadele karakterinden çıkarıp kalite ve beceri işine döndürmek lazım. Bu işi Oğuzhan ve Ljajic yapar. Larin bir iç saha ve dar alan forveti değil.

Larin sırtını kaleye dönüp yüzünü kaleye döndüğü zaman o birlikte bir şey üretmiyor. Belki son topta kafa vuruşlarını yapar ancak oyunu değiştirmede bir katkısı yoktu. Beşiktaş'ın korkunç derecede yakın oynayan ve fizik kalitesi olan bir rakibi var. Kalite farkının bunu çözeceğini düşünmüştüm ama şu ana kadar Sarpsborg'un istediği oyun oynanıyor.

Lens'in servisçi özelliği yok. Bu işi bir Quaresma gibi yapamıyor. Gökhan Töre orta işlerini yapabilir ancak o da orta sahada oyun kurulumunu yapıyor. Beşiktaş'ın son haftalarda izlediğimiz baskı ve tempoyu kenar ortalarıyla bulan oyunu yok. Bence ikinci yarı kenar ortalarına dönecektir.

Senin için hazırladığımız haberler