Metin Tekin: ''Terim bazı oyunculardan verim almak için rekabet ortamına sokacak''

05.10.2019 - 23:00 | Son Güncellenme: 06.10.2019 - 02:00

Metin Tekin: ''Terim bazı oyunculardan verim almak için rekabet ortamına sokacak''

Süper Lig'in yedinci haftasında Galatasaray konuk olduğu Gençlerbirliği ile 0-0 berabere kaldı. Güntekin Onay ve Metin Tekin, maçın ardından Bein Sports ekranlarında karşılaşmayı değerlendirdi:.

Metin Tekin: ''Falcao gibi bir forvet aldın...''

Futbolda rakip arkasına geçeceksiniz. Arkaya gidiş iki şekilde olur. Ya koşuyla ya da yüksek toplarla. Bu takım teknik kalitesi yüksek ve becerisi var. Falcao gibi bir forvet aldın. Tempoyu ve coşkuyu yakalayamadığınız anda hiç üretemeyen bir takıma dönüştü. Bunun çözüşmesi lazım. Bu kadar üretken olmadan hakikaten çözülmesi gereken bir konu. Muhakkak bir çözüm bulunacaktır. Çözecek olan Fatih Terim ve teknik heyet.

Nzonzi topu aldı ve pas atacak. Belhanda, Babel, Feghouli, Selçuk ayağına ister. Nasıl gideceksiniz? Galatasaray yalnızca pas oyuncularına dönüştü gibi. Başka bir sebep bulamıyorum.

Bu maç için Emre Mor tipinde bir oyuncu lazımdı. Borussia Dortmund, Celta Vigo ve Galatasaray onu potansiyelinden dolayı tercih etti yoksa yapmış olduğu bir şey yok.

PSG maçında mücadele etti ama lig maçında mücadeleyle kazanılmaz. Galatasaray'ın ligdeki başarısını böyle anlatamayız. Fatih Terim bazı oyunculardan verim almak için rekabet ortamına sokacak. En yüksek verimi almak onun görevi.

Güntekin Onay: ''Emre Mor hep hayal ettiriyor ama...''

Galatasaray ligin en az 3 gol atan takımından biri. Galatasaray'da Emre Mor hep hayal ettiriyor ama üretim yok. Galatasaray nitelikli baskıda da sorun yaşıyor.

PSG maçında en beğendiğim savunma oyuncusu Donk olmuştu. Bugün yeterli olduğunu düşünmüyorum. Galatasaray 20 tane şut şansı verdi neticede. Babel dışında Galatasaray'da gol atabilecek bir oyuncu maç öncesinde de görünmüyor.

Mariano eğer yumruk atmışsa kırmızı verilebilir ama eliyle ise sarı kart. Kuralın ne dediğini bilmiyorum. Öyle karıştı ki... Çok kasti olmuş. (Gülerek) Mariano kızıyor. Çok futbol dışı bir hareket. Hakeme çok takılıyoruz. En küçük şeyi bile irdelersek işin içinden çıkamayız. Hakemlik zor iştir. Bu pozisyon için söylemiyorum

Belhanda'nın son dakika pozisyonunda rakip oyuncu çekiyor gibi görünüyor. VAR buna bakabilirdi. Hakem karnına çarptı, diyor. Çekiyor. Verilir ama hiç bakmıyor bile oraya. VAR bunu tespit edip çağıramaz mı?

VAR hakemlerinin kendi aralarındaki diyaloğunu bilmiyoruz. Son dakikada Berat golü önlüyor...

Senin için hazırladığımız haberler