Metin Tekin ve Önder Özen Süper Ligi yorumladı

27.11.2018 - 22:26 | Son Güncellenme: 28.11.2018 - 01:26

Metin Tekin ve Önder Özen Süper Ligi yorumladı

beIN SPORTS yorumcuları Metin Tekin ve Önder Özen Süper Lig'de 13. haftayı değerlendirdi.

Yorumcuların açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

Metin Tekin: Abdullah Avcı'nın hocalığı kamuoyunca onaylanmıştır

Olağan şampiyon adayları derken artık Başakşehir'i de sayıyoruz. 13 hafta sonunda spor kamuoyu şu cümleyi kuruyor: Abdullah Avcı şampiyon olamazsa gitsin kendini köprüden atsın. Bu kadar normalleştirmesinin sebebi nedir? Ben bunu anlamıyorum. Abdullah Avcı'nın teknik adamlığı bütün kamuoyu tarafından onaylanmıştır. 

Metin Tekin: "Abdullah Avcı'nın Avrupa ölçeğinde çok değerli bir teknik direktörlük yaptığını düşünüyorum"

Abdullah Avcı'nın Avrupa ölçeğinde çok değerli bir teknik direktörlük yaptığını düşünüyorum. Günümüz çağdaş teknik adamlığında 1 numara olduğunu düşünüyorum. Artık maçı kazanmaya çalışıyor Başakşehir topu çok tutmaktan ziyade.

Metin Tekin: Trabzonspor kapatmayı mükemmel yaptı

Trabzonspor'a baktığımızda Burak ile Onur'un da olduğu bana hayal edilen oyun Sosa'nın Abdülkadir'in ve Yusuf'un olduğu ve Burak ve Rodallega'nın sonuçlandırdığı bir oyun düşünüyordum. Ama böyle çıkmadı. Onun dışında beceri çıktı. Bu Trabzonspor'un oyunu olmak zorunda. 

Trabzonspor kapatmayı mükemmel yaptı. 70 dakika gerçekten çok iyi yaptı. 

Metin Tekin: Oyunu böyle oynayacaksan Valbuena'yı oynatma

Oyunu buna mecbur ediyorsan Valbuena'yı oynatma. Sen oyunu kuruyorsan ve Valbuena ile oynayacaksan
bu oyun böyle oynanmayacak. Hasan Ali'nin de ne işi var orada anlamadım.

Önder Özen: Haftanın oyuncusu Novak

Trabzonspor takımının bana göre haftanın oyuncusu Novak. Valbuena gelmiyor, Ayew geliyor ama oyundan düşüyor. Geliyorsan düşme. Gelmeyeceksen geldiğini bilmeyim.

Önder Özen: Fenerbahçe'nin bir oyun planı ve savunma planı yok

Valbuena'nın burada bir bırakışı mevcut. Orta yapılınca Novak'ın attığı golde Ayew gelmiş. Ama sonra ne olmuş? Novak attı golü 1-0 oldu. Ayew gelmeseydi ne olurdu? Gelse de gelmese de 1-0 oluyordu. Fenerbahçe'nin bir oyun planı ve savunma planı yok.

Metin Tekin: Fenerbahçe en çok gol atan takımdı

Fenerbahçe geçen yılın en çok gol atan takımlarından biriydi. Fenerbahçe 10. haftaya kadar ligde sadece 6 golü vardı. Bu kadronun Valbuena'ya ihtiyacı var ve buna göre bir oyun planı bulmalısınız. Savunma anlamında bir oyun bulmuş ve orada Valbuena yok. Bunu anlarım. Valbuena'sız Fenerbahçe anlaşılır olmayacak üretkenlik anlamında. Savunmaya da bir formül bulacaksınız.

Önder Özen: Fenerbahçe takımının rakibinden bihaber olmasını doğru bulmuyorum

Trabzonspor takımının bir sol beki (Novak) net bir pozisyona daha girmiş. Onunla kim oynaması gerek? Ayew veya Valbuena. Fenerbahçe hiç mi Trabzonspor'u seyretmemiş? Novak ile ilk tanışma var sanırım. Pereira ile ilk kez tanışma.  Fenerbahçe takımının rakibinden bihaber olmasını doğru bulmuyorum.

Önder Özen: Bu kadar kolay düşülmez oyundan

Slimani'nin bu kadar basit ve kolay oyundan düşülmez. Tabii Sosa'nın golünü de es geçmeyelim. Saha görüşü ve harkülade bir gol. Alkışmaya değerdi.

Metin Tekin: Galatasaray'ın çok eksikleri var

Bu sene çok eksikleri var. Sakatlıklar, cezalılar. Oyun anlamında yetersiz bir Galatasaray izledik. 3-4 tane pozisyon verdi Konyaspor'a. Şampiyonlar Ligi maçı var. Oradan gelecek Beşiktaş derbisine gelecek. Hiç kolay değil 2 takım içinde. Buradan lig yarışın neresinde kalır? Bu beni çok düşündürüyor. Ama umarım eksiklerindendir.

Metin Tekin: Çok farklı bir Beşiktaş izledik

Çok farklı bir Beşiktaş izledik Ankaragücü karşısında. Zayıf bir kadro görünüyordu ama öyle mi oldu? Olmadı. Adem Ljajic her türlü kaliteyi yapabilen önümde bana alternatif sunarsanız size her türlü topu atar. Oyun kuruculuğu vardır, vuruşu vardır...

Metin Tekin: Güven vuruş özelliği iyi olan bir oyuncu

Güven vuruş özelliği iyi olan bir oyuncu. Gol sevinçlerini de yapmayı seviyor. İnşallah başarılı olur. Dorukhan, merkez orta sahanın dinamizmi koşu özelliği olan bir oyuncu. Standart bir tekniği var. Çok kullanışlı bir oyuncu. Takım dediğiniz zaman kullanılabilir bir oyuncu.

Senin için hazırladığımız haberler