Metin Tekin'den Aykut Kocaman yorumu: Kazanırken sorgulanmıyordu!

12.05.2018 - 10:17 | Son Güncellenme: 12.05.2018 - 10:29

Metin Tekin'den Aykut Kocaman yorumu: Kazanırken sorgulanmıyordu!

Sabah yazarı Metin Tekin, Serbest Kürsü'de Ziraat Türkiye Kupası finalinde Teleset Mobilya Akhisarspor'a yenilen Fenerbahçe'yi değerlendirdi.

İşte o açıklamalardan öne çıkan başlıklar...

"Aykut Kocaman'ın Valbuena konusundaki fikri açık. Katılırsınız veya katılmazsınız, Kocaman, Fransız futbolcu ile oynamayı güvenli bulmuyor. Özellikle defansif anlamda. Bakış açısı budur."

"Şunu da belirtelim, kupa finaline gelene kadar da 6 kez üst üste kazanmış bir takımdan bahsediyorum. 6 maçı kazanırken bunlar sorgulanmıyordu. Ben futbolun seyir keyfi açısından çok önemli olduğunu düşünenlerdenim. Böyle oyunlar ise Valbuena tipinde oyuncuları içine alır."

"Yani onun gibi yaratıcı, sürprizleri olan oyuncuları içine alan bir oyun yapısını destekliyorum. Bu oyunlara da güçlü ve yaratıcı oyunlar diyoruz. Özellikle F.Bahçe misyonundaki takımlarda böyle oyunlar tercih edilmeli."

"Benim görüşüme göre, bazı takımlarda güçlü oyunlar, daha düşük ölçekli takımlarda da doğru oyun tercih edilmeli. Yalnız kupa maçı özelinde şunu da vurgulamalıyım, F.Bahçe'nin oyuna hakim olduğu bir anda Kocaman'ın oyuncu değişikliği ile maçın Akhisar'a dönmesi en büyük eleştiri konusu oldu. Buna ben de katılıyorum."

Senin için hazırladığımız haberler