Mevlüt Han Ekelik tarihi sıralamaya girdi

25.07.2020 - 11:11 | Son Güncellenme: 25.07.2020 - 11:11

Galatasaray karşısında sonradan oyuna giren Antalyaspor'un genç futbolcusu Mevlüt Han Ekelik, Süper Lig tarihinde forma giyen en genç futbolcular arasında yer aldı.

Antalyaspor’un Galatasaray ile 2-2 berabere kaldığı karşılaşmanın 82. dakikasında Fredy Ribeiro’nun yerine oyuna giren Mevlüt Han Ekelik, Süper Lig tarihine geçen listede kendisine yer buldu.
16 Aralık 2004 doğumlu genç futbolcu, 15 yaş 7 ay ve 8 günlük olarak olarak çıktığı karşılaşma sonrası Süper Lig tarihinde forma şansı bulan en genç 4. futbolcu olarak tarihe geçti.

Şutu direkten döndü

Maçın duraklama dakikalarında gole de çok yaklaşan genç futbolcunun çektiği şut direkte patladı. Daha sonra dönen topu takip eden Gustavo Blanco, Kırmızı-Beyazlıların 2. golünü atarak takımına 1 puanı getiren isim oldu.

Listenin zirvesi de Antalyaspor’dan

Süper Lig tarihinin en genç futbolcusuna da Antalyaspor sahip durumda. Geçtiğimiz sezonun ilk yarısında Teknik Direktör Bülent Korkmaz tarafından sahaya sürülen Fehmi Koç, Süper Lig tarihinde forma giyen en genç futbolcu konumunda.

Milli takım kampında sakatlanan genç futbolcu, uzun zamandır sahalardan uzak. Halen tedavisi devam eden Fehmi Koç, gelecek sezona hazır hale gelmeye çalışıyor.

15 yaş 3 ay 25 günlük olarak sahaya çıkan Fehmi Koç’u, Kayserispor’dan Emre Demir (15 yaş 4 ay 4 gün) takip ediyor. Listenin üçüncü sırasında ise Gürhan Gürsoy yer alıyor. Gürsoy, Fenerbahçe forması giydiği dönemde 15 yıl 7 ay 3 günlük iken Süper Lig mücadelesine çıkmıştı. (Antalyam.com)

Senin için hazırladığımız haberler