MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu sessizliğini bozdu: O hakemler neden gitti?

09.03.2022 - 12:17 | Son Güncellenme: 09.03.2022 - 12:20

MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu, aralarında Cüneyt Çakır ve Fırat Aydınus'un da bulunduğu 11 hakemin bundan sonra Süper Lig'de görev yapamayacak olmasının nedenini açıkladı.

MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu sessizliğini bozdu: O hakemler neden gitti?

AJANSSPOR HABER

Merkez Hakem Kurulu (MHK), sezonun bitimine 10 hafta kala Cüneyt Çakır, Fırat Aydınus, Ali Palabıyık, Abdulkadir Bitigen, Hüseyin Göçek, Alper Ulusoy, Bahattin Şimşek, Burak Şeker, Suat Arslanboğa, Mert Güzenge ve Tugay Kaan Numanoğlu'na artık maç verilmeyeceğini açıkladı. Alınan karar deprem etkisi yarattı.

Gerekçe: Performans, yıpranma ve gençleştirme

Milliyet gazetesi yazarı Attila Gökçe, bugünkü yazısında MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu'nun kendisine yaptığı açıklamayı köşesine taşıdı.  Gökçe'nin yazısından öne çıkan bölüm şöyle: "MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu ile konuştum. Şok yaratan radikal kararı 'performans, yıpranma ve gençleştirme' gerekçeleriyle aldıklarını söyledi.  Bir anda işsiz kalanlar için de 'Sözleşmeleri bulunan hakemlere hak ettikleri tazminat da ödenecektir' dedi. Daha fazla konuşamadık. Onu zorlamadım."

Gündoğdu: Onlarla diyaloğumuz devam edecek

O listedeki bir çok hakemin kırgın ve küskün olacaklarını düşündüğünü vurgulayan Gökçe'nin verdiği bilgiye göre MHK Başkanı  Gündoğdu, “Görevden ayrılan arkadaşlarımızı futbolun ve camianın dışında tutmayacağız. Onlarla diyalogumuz ve eğitim konusundaki işbirliğimiz devam edecek" diye konuştu.

"Nihat Özdemir hakemlere sırtını döndü"

TFF Başkanı Nihat Özdemir'i eleştiren Gökçe şunları söyledi: "Futbolun vazgeçilmez insanları hakemler, son üç yılda anormal değer kaybetmiştir. TFF Başkanı Nihat Özdemir ve ekibinin bu konuda kulüplerin tepkilerine kulak verirken hakemlere sırtını dönmesi, MHK başkanlarını sık sık değiştirmesi maalesef çöküşe neden olmuştur."

"Vicdanları rahatsız eden bir durum"

Gökçe, listedeki hakemlerin çoğunun profesyonel olduğunu belirterek şunları "Hayatlarının en az 5 yılını 10 bin liradan 50 bin liraya kadar değişen aylık gelirle yaşadılar. Ailece yaşam standartları yükseldi. Çocuklarını büyütenler var. Onların eğitim harcamalarını karşılama, kariyer sonrası günlere hazırlanma şansını da kaybettiler. Vicdanları rahatsız eden bir durum. Çok yazık!" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler