MHK Başkanı Sabri Çelik, İstifa Etti!

İsa Kethüda
28.01.2023 - 14:37 | Son Güncellenme: 28.01.2023 - 16:35

Son dakika haberleri... Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Sabri Çelik ve yönetim kurulunun, istifa ettiği iddia edildi. İşte haber ile ilgili detaylar.

MHK Başkanı Sabri Çelik, İstifa Etti!

Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu, yönetime istifasını sundu. Bilindiği üzere Sabri Çelik, istifa eden Merkez Hakem Kurulu Başkanı Ferhat Gündoğdu'nun yerine göreve gelmişti.

Merkez Hakem Kurulu üyeleri ise Murat Ilgaz, Ahmet İbanoğlu, Bülent Gökçü, Aytekin Durmaz, Baki Tuncay Akın, Aynur Aysun Akar ve Recep Sürhat Müniroğlu olmuştu.

10 yılda 8 MHK başkanı değişti

Öte yandan, son 10 yılda 8 kez Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı değişti. Bu süreçte 6 farklı isim başkanlık görevini üstlendi.

  • Yusuf Namoğlu (2014, 2016)
  • Kuddusi Müftüoğlu (2015)
  • Sabri Çelik (2019, 2023)
  • Zekeriya Alp (2019)
  • Serdar Tatlı (2020)
  • Ferhat Gündoğdu (2021)
İlgini Çekebilir
Fenerbahçe'den Fransız yıldıza teklif!
Habere Git

Adana Demirspor Başkanı istifaya çağırmıştı

Bilindiği üzere, Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak, Medipol Başakşehir karşılaşması sonrası MHK'yi istifaya çağırmıştı. Sancak, ''Mehmet Büyükekşi'ye sesleniyorum; geçen sezon kurullar istifa etti, acilen MHK de istifa etmelidir. Transfer yapmaya gerek yok, her şey belirlenmiş, birinci belli, ikinci belli, küme düşenler de belirlenmiştir'' ifadelerini kullandı.

Lale Orta'nın ismi gündemde

FIFA Eski hakemi ve yorumcu Ahmet Çakar, sosyal medya hesabından Sabri Çelik'in yerine gelecek ismin Lale Orta olabileceğini iddia etti. Çakar paylaşımında, "Aaaaaa galiba Lale Orta hanımefendi MHK başkanı oluyor. MHK baskanı Sabri Çelik galiba istifa etti. Gerekçe Amedspor- Şanlıurfaspor maçında hakem üzerinden yaşanan entrika.."ifadelerini kullandı. 

Bilindiği üzere Lale Orta; Deniz Çoban ve Bülent Yıldırım'la beraber yayıncı kurıluşta yayınlanan beIN Trio'da maçlarda yaşanan önemli pozisyonları değerlendiriyor.

TFF, Sabri Çelik ve kurul üyelerini istifasını resmen açıkladı

TFF'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Merkez Hakem Kurulu Başkanı Sabri Çelik, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi ile bugün TFF'nin Levent binasında bir araya gelmiştir. Görüşmede Sabri Çelik, MHK üyeleri ile birlikte istifasını TFF Başkanı'na sunmuş; TFF Başkanı tarafından Sabri Çelik ve MHK üyelerinin istifasını kabul edilmiştir. Bu karar, TFF Yönetim Kurulu tarafından da onaylanmıştır.
 
Sayın Sabri Çelik ve Merkez Hakem Kurulu üyelerinin her biri Türk hakemliğinin gelişmesi için katkılar vermiştir. Kendilerine bu gayretlerinden ötürü teşekkür eder, başarılar dileriz.
 
Türkiye Futbol Federasyonu, yeni MHK Başkanı ve üyelerinin belirlenmesi için çalışmalara başlamış olup, gelişmeleri en kısa sürede kamuoyuyla paylaşacaktır. Bilgilerinize sunarız."

Senin için hazırladığımız haberler