MHK başkanı Yusuf Namoğlu'ndan flaş sözler! Cüneyt Çakır, VAR, Yabancı hakem...

30.04.2018 - 15:44 | Son Güncellenme: 30.04.2018 - 15:44

MHK başkanı Yusuf Namoğlu'ndan flaş sözler! Cüneyt Çakır, VAR, Yabancı hakem...

MHK Başkanı Yusuf Namoğlu gündeme dair flaş açıklamalar yaptı. Yusuf Namoğlu, Cüneyt Çakır'ın Şampiyonlar Ligi ve Dünya Kupası kariyerinden VAR sistemine kadar bir çok konu hakkında görüşlerini belirtti

Radyospor'da yayınlanan Spor Kazanı programına katılan Namoğlu şunları ifade etti

'Cüneyt Çakır'ın Bayern-Real Madrid maçını alacağını biliyorduk'

"Geçen haftadan biliyorduk bir gün öne alarak maç verdik. Cüneyt Çakır tekrar kendisine güveninden Bayern ve Real Madrid'in maçlarını aldı. UEFA çok güvendiği hakem. İnşallah tarihe geçer ve Dünya Kupası finallerinde olur hedef bu"

Şampiyonlar Ligi finali verilebilir

Şampiyonlar Ligi'nde final verir mi şöyle söylemek lazım üst üste Real Madrid yada Bayern maçı yönetti ve güveniyorlar haliyle finali verebilirler. Daha önce Barcelona-Juventus finalini yönetmişti"

'Collina ve UEFA, Cüneyt Çakır'a güveniyor'

"Dünya Kupası finali yönetme ihtimali için ilk turlarda herkese şans gelecek bunları iyi kullanan oraya gidecek. FIFA'da Infantino ve Collina artık UEFA'dan gelme ve aktifler ayrıca Cüneyt Çakır'a güveniyorlar. Ülkemizin takımı olmayınca şansı artıyor örneğin Almanya finale kalsa Alman hakem yönetemez gibi"

'Cüneyt Çakır'a teklif geldi'

"Cüneyt Çakır'a evet teklif geldi. Çok önemli paralar harcıyolar mesela Rosetti Rusya'ya gitmişti. Clattenburg mesela hakemliği bıraktı Suudi Arabistan'da görev yapıyor. Böyle hakemlere karşı talep arttı. Bu yıllarda değil bizim dönemlerde de Petrovic'e mesela Japonya'dan teklif gelmişti"

"Cüneyt Çakır, Dünya Kupası sonrası değerlendirecektir. Maddi durumu değerlendirecektir. Her hakem için burada 1 alıyorsa 3 alması lazım ki gitsin"

'Süper Lig hakemleri yıllık en az 300 bin kazanıyor'

"Cüneyt Çakır, Dünya Kupasının ardından karar verecektir. Türkiye'de hakemler profesyonel. Süper Lig hakemleri en az 300 bin yıllık ücret alır. Maç sayısına göre 400 bün yaklaşır. İngiltere'den sonra ikinci konundayız profesyonel hakemlik konusunda"

'İyi hakemini kimse vermez'

"Clattenburg,  Suudi Arabistan giderken 500 bin euro transfer artı 50 bin euro aylık bedelle gitmişti"

"İyi hakemini kimse vermez. O hakemi kendi kritik maçında kullanacaktır. Mesela bunu Okan Buruk ortaya atmıştı. Kendisi İtalya'da da orada böyle bir şey var mıydı?"

'VAR sistemi TFF 1.Lig play-off ve Süper Kupa ile başlıyor'

"Yarında denemeler devam edecek. Gelecek sene Süper Lig'de uygulamaya gececek. Süper Kupa ve TFF 1.Lig Play-off maçlarında resmi olarak VAR sistemi resmen hayata geçecek"

"Genç ve yetenekli hakenler bekleniyor bizden. Halil Umut Meker mesela Gençler turnuvasına gidiyor. Genç bir hakemimiz var 25 yaşında TFF 1.Lig'de önemli maçlar yönetiyor. Lisan bilen genç hakemler gerekiyor"

Senin için hazırladığımız haberler