MHK eski başkanı Yusuf Namoğlu: "Her şeyi açıklayacağım"

06.07.2020 - 15:01 | Son Güncellenme: 06.07.2020 - 15:19

MHK eski başkanı Yusuf Namoğlu, VAR uygulaması, hakemlerin son durumu ve kitap çalışması hakkında açıklamalarda bulundu. İşte detaylar....

MHK eski başkanı Yusuf Namoğlu: "Her şeyi açıklayacağım"

Eski MHK Başkanı Yusuf Namoğlu, hakemlerin performansı, VAR uygulaması hakkkında açıklamalarda bulundu.

Kitap çalışmasından bahseden Namoğlu, "Tüm yaşadıklarımı, bilenmeyen şeyleri kitabımda açıklayacağım." dedi.

'Kitap yazıyorum'

Radyospor'da Salim Manav'ın canlı yayın konuğu olan Yusuf Namoğlu, "Pandemi sürecinde kendi işlerimle ilgileniyorum. Ve bir de kitap çalışması yapıyorum. Üç konuda hazırlığım var. Bu konular; spor, siyaset ve belediyecilikle ilgili.. Kitabımda bu üç konuyu işleyeceğim. Tüm yaşadıklarımı, bilenmeyen şeyleri kitabımda açıklayacağım. MHK dönemim de ve siyaset dönemim de yaşadıklarımı anlatacağım." ifadelerini kullandı.

Hakemlerin fiziksel durumunu değerlendiren Yusuf Namoğlu, "Hakemler arasında fiziksel durumu iyi olanlar var, fiziksel durumu kötü olanlar sahada belli oluyor. MHK, bu dönemde kısa da olsa hakemleri kampa aldı. Bunun mutlaka fiziksel olarak etkisi olmuştur. Süper Lig ve 1. Lig'deki maçları takip ediyorum. Fakat hakemlik işimiz olduğu için maçları direkt hakem gözüyle takip ediyorum." diye konuştu. 

'VAR hakemi kanıt varsa orta hakemi çağırmalı'

VAR uygulamasından da söz eden Namoğlu, "Her yeni uygulama zamanla oturuyor. Türkiye'de de VAR uygulaması bu şekilde ilerliyor. VAR uygulamasının dünyada adalete yüzde yüz katkı sağlayacağına inanıyorum. Fakat hakemler bunu yüzde yüz yansıtamıyor. Bunu ülkemizde de dünyada da görüyoruz. 

VAR hakemi bir kanıt varsa pozisyonlarda orta hakemi çağırmalı, pozisyonu izletmeli ve görüşünü söylemelidir. Bu uygulandığı sürece sahadaki hatalı kararlar azaltacaktır. Fakat VAR'a öyle arkadaşlar oturtuluyor ki 'Sen bir şeye karışma' deniyor. Bu böyle olmamalı. VAR pozisyonlara müdahale etmeli ve görüşünü ifade edebilmeli." açıklamasında bulundu.

Senin için hazırladığımız haberler