MHK, Halil Umut Meler İçin Gürledi; Cüneyt Çakır'a Sessiz Kaldı!

İsa Kethüda
03.02.2022 - 15:54 | Son Güncellenme: 03.02.2022 - 18:12

Çaykur Rizespor Başkanı Tahir Kıran'ın Cüneyt Çakır'ı hedef alan sözlerinden sonra Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) sessizliği sürüyor. İşte detaylar.

MHK, Halil Umut Meler İçin Gürledi; Cüneyt Çakır'a Sessiz Kaldı!

Hüseyin ÖZKÖK-AJANSSPOR

Süper Lig’de 3 Ekim 2021 günü oynanan Çaykur Rizespor-Galatasaray maçını yöneten Ali Palabıyık’ı “aforoz” eden Rizespor Başkanı Tahir Kıran’ın hedefinde bu kez Türkiye'nin en üst düzey hakemi Cüneyt Çakır var.

"Cüneyt Çakır Türk futbolundan çıkmalı"

Kıran, geçen gün yaptığı söyleşide Çakır için şunları söyledi: "Biz 5 maç içerde üst üste kazandık. Gaziantep maçında da kazansaydık 6 maç olacaktı ama bize Cüneyt Çakır’ı gönderdiler, olmayan bir penaltı orada yarattı ve bizi orada kırdı. Orada 3 gol atsaydık, 4 gol yiyecektik. Bu filmi yazanlar, oynayanlar var. Biz hepimiz figüranız. Kanımın son damlasına kadar savaşacağım. Çıkacaklar adam gibi maç yönetecekler. Cüneyt Çakır‘ı benim maçıma kimse veremez. Versinler o maça takımı çıkartmayacağım, 3-0 mağlup olayım. Cüneyt Çakır, Türk futbolundan çıkmalı. Başka türlü Türk futbolu kurtulmaz.”

TFF Hukuk Kurulu Tahir Kıran'ı duymadı!

Rize’de bir televizyona bağlanan Kıran, Cüneyt Çakır’la ilgili ağır ifadeler kullanırken MHK ve TFF Hukuk Kurulu şu ana kadar Rizespor Başkanı'nın bu açıklamalarına sesiz kaldı.

Kıran disipline sevk edilecek mi?

TFF Hukuk Kurulu’nun kendi mensubu hakkında çok ağır ifadeler kullanan Rize Başkanı Kıran'ı disipline sevk edip etmeyeceği ise belirsiz.

MHK'dan ses yok

Daha önce, Serdar Tatlı döneminde "Halil Umut Meler’i istemiyoruz" diyen Beşiktaşlı yöneticilerin söylemlerine karşın adeta gürleyerek Meler’i bir sonraki Beşiktaş karşılaşmasına atayan MHK, yeni başkan Ferhat Gündoğdu yönetiminde Tahir Kıran’ın ağır söylemlerine rağmen sessiz kaldı. Cüneyt Çakır’ı Konyaspor- Giresunspor maçına atadı.

Rizespor istemedi, Palabıyık kızağa çekildi

Rizespor, kendi sahasında 3-2 kaybettiği Galatasaray maçından sonra son dakikada Morutan'ın attığı golde Diagne'nin faullerinin görülmediği gerekçesiyle Ali Palabıyık'a büyük tepki göstermişti. FIFA hakemi de olan Palabıyık bu maçtan sonra kızağa çekilmişti.

İlgini Çekebilir
'Çakır'ı bizim maçlara verilirse takımı sahaya çıkarmam'
Habere Git

4 ay sonra Süper Lig'de maç yönetecek

MHK daha önce Ali Palabıyık olayında, tecrübeli hakemi sadece Rizespor maçlarına vermemekle kalmamış bu haftaya kadar hiçbir karşılaşmaya atamamıştı. Palabıyık, Rizespor-Galatasaray maçının ardından tam 4 ay sonra Süper Lig'de bu hafta sonu yapılacak Fatih Karagümrük-Yeni Malatyaspor karşılaşmasını yönetecek.

İlgini Çekebilir
Rizespor'dan G.Saray'a gönderme mi? İntikam güzel şey...
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler