MHK konkordato ilan etti!...

15.04.2019 - 13:27 | Son Güncellenme: 15.04.2019 - 13:28

Senelerdir hep aynı hatalar. Günümüz şartlarında özellikle de bizim Lig’de takımların futbolu birbirine aşağı yukarı denk. İyi oynayan skor üretmekte zorlanıyor, kötü oynayan kaleye bir kere gelip golü bulabiliyor. O halde adalet terazisine dikkat etmek lazım.

MHK Zekeriya Alp döneminde de, Yusuf Namoğlu döneminde de şu anda da, geçmişte de aşağı yukarı aynıydı son 20 senedir. Fahiş hatalar, kaldırılan yanlış bayraklar, hatalı kartlar, penaltılar…

Hakem kalitemiz maalesef kötü. Ama bunu düzeltmek için bir çaba da yok. Yapanın yanına kar kalıyor.

En yakın örnek dün akşam… Hadi kartları geçtik, hepsi griydi diyelim.

Ama gol öncesi yapılan faul kör göze parmak sokmak gibi bir şey artık. Teknoloji bu kadar gelişmişken, Şampiyonluğu etkileyen bir karşılaşmada Ali Palabıyık faulü vermediği gibi Var hakemi Bülent Yıldırım’ın uyarısını da dikkate almıyor.

O halde 2 sonuç çıkarmak mümkün.

1-Ali Palabıyık Bülent Yıldırım’a ukalalık yapmak için kendi hatalı kararından dönmeyerek skandal bir hata yapıyor.

2-Hakem iyi niyetli değil.

Her 2 şıkta da böyle hakemleri milyonlarca kişi izlemek ve bu derece büyük hataları kabullenmek zorunda değil.

Var sistemi için milyonlarca Lira para akıtılıyor.

Hakemlere on binlerce Lira maaşlar ödeniyor.

Hakemlerin yedikleri önlerinde yemedikleri arkalarında. Eğitim ise eğitim, Maaşsa maaş, tesisse tesis, ihtimamsa ihtimam…. Neredeyse kuş tüyüne sarılı bir hayatları var. Bu ülkede Cumhurbaşkanı’ndan fazla kazanan bir kitleden bahsediyoruz.

O halde malzemede sorun var. Türk futbolu eğer bir radikal değişikliğe gidecekse Hakemlerin en az yarısını emekli etmeli!..

TFF seçiminde sağ koltuktan sol koltuğa geçilecekse bile bu iş öncelikli olmalı. Sil baştan aşağıdan genç hakemler gelmeli. En az 6000 hakemin olduğu bir sistemde 80 Milyonu 20 kişiyle delirtme ısrarından vazgeçilmeli.

Bu  değişim sürecinde de önemli ve ağır maçlarda Araplar nasıl bizden hakem istiyorlarsa bizim de Avrupa’dan iyi hakemleri davet edip sistemi döndürmemiz gerekiyor.

Olmadı, olmuyor belli ki olmayacak. O zaman koparın şu kolu artık. Türk futbolunun marka değerine en büyük zararı yabancı futbolcu değil hakem camiası veriyor.

Sezon başından beri her takımın canı yanıyor. Her kulüp taraftarı hakemlerden yakınıyor ise bu işi ‘Be-ce-re-mi-yor-su-nuz’ demektir. Kabul etmek sorunun çözümü için ilk adım olacaktır.

Senin için hazırladığımız haberler