Hakemler tam kapanmada! Atamalar böyle yapılacak...

16.04.2021 - 09:42 | Son Güncellenme: 16.04.2021 - 16:33

MHK, koronavirüs vakalarının artış göstermesi sebebiyle hakemler için tam kapanma kararı aldı. Peki atamalar nasıl yapılacak? İşte yanıtı ve detaylar...

Hakemler tam kapanmada! Atamalar böyle yapılacak...

AJANSSPOR-HABER 

Spor Toto Süper Lig'de 35. hafta heyecanı yaşanacak. Maçlar öncesinde Türkiye de tıpkı diğer ülkeler gibi koronavirüsün etkilerini iyiyden iyiye hissediyor. Merkez Hakem Kurulu, Süper Lig hakemleri için önlemleri sıklaştırdı. Hakemler tam kapanmaya alındı. Detaylar haberde...

5 maçlık tedbir

Milliyet'in haberine göre; sıkıştırılmış fikstürde nisan ayı sonuna kadar tüm kulüpler zor bir viraja giriyor. Merkez Hakem Kurulu da hakemlerini korumak amacıyla “5 maçlık” tedbirleri uygulamaya koydu.

Riva'da kamp yaparak maçlara gidecekler

Kurul, Süper Lig’de maç yöneten 28 hakem ile VAR kadrosundaki Özgüç Türkalp’i bugün başlayacak süreçte TFF Riva yerleşkesine kapatacak. Yapılan tebligata göre, hakemler nisan ayı sonuna kadar maçlara Riva'da kamp yaparak gidecek.

İzolasyon ve test

Müsabaka yöneten hakem evine uğramadan yine Riva'ya dönecek. Maçtan gelen hakemler tedbir amaçlı 24 saat odasında izole edilecek. Bu arada PCR testi yapılacak.

MHK, sonuçlara göre hareket edecek

Sonuç negatif çıkarsa bir sonraki müsabakaya İstanbul’dan görevlendirilecek. Sonucu pozitif çıkan olursa derhal karantina sürecine başlanacak.

Serdar Tatlı ve Metin Tokat nezaret edecek

Hakemler Riva'da kaldıkları sürece toplu yemek yiyemeyecek, oda ziyaretleri kesinlikle yapılmayacak. Antrenmanlar ise sosyal mesafe koşullarına uyularak yerleşke içerisinde gerçekleştirilecek. Süper Lig yardımcı hakemleri uygulamanın dışında kalacak, ancak onların da kontrollü yaşama uyması istenecek. MHK Başkanı Serdar Tatlı ile vekili Metin Tokat dönüşümlü olarak hakemlere nezaret edecek.

Hakemlerin sorunlarıyla Barış Şimşek ilgilenecek

Kontrol ise Hakem İşleri Müdürü Barış Şimşek’te olacak ve hakemlerin tüm sorunlarıyla ilgilenecek. Covid-19 salgınının toplumun tüm kesimlerinde olduğu gibi hakemler arasında da yaygın biçimde görülmesi üzerine klasman hakemlerini de uyaran MHK, sezon tamamlanıncaya kadar herkesin kişisel önlemlerini artırmasını ve mümkün olduğunca korunmasını istedi.

Senin için hazırladığımız haberler