MHK'da operasyon resmileşti

Akın Ungan
02.02.2022 - 02:04 | Son Güncellenme: 02.02.2022 - 15:44

MHK'da Barış Şimşek'ten boşalan Hakem İşleri Müdürlüğü'ne Rıza Tayfur Özkan getirildi. Atama resmileşti. Şimşek ise artık VAR Koordinatörü. MHK'da yeni operasyonlar da yolda.

MHK'da operasyon resmileşti

AJANSSPOR-HABER

Merkez Hakem Komitesi'ndeki (MHK) operasyon sonrası yeni görevlendirmeler resmileşti. Barış Şimşek'ten boşalan Hakem İşleri Müdürlüğü'ne Rıza Tayfur Özkan  getirildi. Özkan'ın atamasına ilişkin resmi prosedür tamamlandı. Barış Şimşek ise VAR Koordinatörü olarak görev yapacak. Şimşek, 2019 yılında da bu görevi üstlenmişti.

Burçin Keskin de gönderilmişti

MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu, geçen hafta Şimşek'in yerini değiştirirken, yıllardır TFF bünyesinde olan Hakem Gelişim Müdürü Burçin Keskin'i de görevden alarak yollarını ayırmıştı. Keskin, UEFA'da hakem koşluğu görevinde de bulunuyordu. MHK Eğitim Danışmanı Jaap Uilenberg'in de sözleşmesi önümüzdeki Mayıs ayında sona erecek. Uilenberg, sözleşme yenilemeyeceğini açıklamıştı.

Elleray'dan röntgen istenmişti

Ligin ilk devresinde Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Türkiye Futbol Federasyonu ile yaptığı bir çok görüşmede, hakemler konusunda yapısal çalışmalar yapılmasını istediklerini açıklamıştı. TFF de eski İngiliz hakem David Elleray'den özel bir danışmanlık hizmete alarak, hakemlere dair bir röntgen çekmesini istemişti.

Yeni operasyonlar yolda

Ajansspor'un edindiği bilgilere göre TFF MHK bünyesindeki tüm birimlerde operasyonlarına devam edecek. Önümüzdeki günlerde yeni görevden almalar ve yeni atamalar söz konusu olabilecek. MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu da geçen ayın başında yapılan 2021-2022 Sezonu MHK Hilmi Ok Kış Semineri'nin açılışında yaptığı konuşmada, "Gelecek sezon hakemlerin yüzde 40'ı değişecek" demişti.

Rıza Tayfur Özkan kimdir?

2010-2015 yılları arasında hakemlik yapan Rıza Tayfur Özkan, ikinci ve üçüncü ligde toplam 28 maçta görev aldı. Özkan, Ziraat Türkiye Kupası'nda da 2 maçta düdük çaldı.

Özkan, 2015'te üst klasman hakemiyken, gereken atletik performans kriterlerine uyamadığı için statü düşürülmüştü. Sonrasında da hakemliği bıraktı.

Uzun yıllar gözlemcilik yaptı

MHK'nın yeni Hakem İşleri Müdürü Rıza Tayfur Özkan, geçen yılın Şubat ayında gözlemci olarak seçilmişti. Yaklaşık 6 yıldır TFF bünyesinde görevlerde bulunan Özkan, 2016-2022 arasında gözlemcilik yaptı. Marmara Üniversitesi Spor Yöneticiliği Öğretim Görevlisi olan Özkan, aynı zamanda A sınıf iş sağlığı ve güvenliği uzmanı.

Özkan 2013-2016 arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor ve Rekresyon Tesis İşletmecliği'nde yönetici olarak çalıştı.

Senin için hazırladığımız haberler