MHK'dan yine Beşiktaş yine aynı hakem!

Eren Tuncay
15.04.2021 - 12:38 | Son Güncellenme: 15.04.2021 - 13:46

Spor Toto Süper Lig'in 35. haftasında cuma günün oynanacak olan maçların hakemleri açıklandı. Beşiktaş - Ankaragücü maçının hakemi Halis Özkahya oldu. MHK böylece yine Beşiktaş'a aynı hakemi vermiş bulundu. İşte detaylar...

MHK'dan yine Beşiktaş yine aynı hakem!

Erdal CÖMERT - AJANSSPOR

Merkez Hakem Kurulu (MHK) son haftalarda verdiği ilginç kararlarına bir yenisini daha ekledi. Ve bu ilginç karar yine Beşiktaş'a denk geldi. MHK, Süper Lig'in ilk devresinde Ankaragücü-Beşiktaş maçına verdiği Halis Özkahya'yı iki takımın maçına bir kez daha verdi. Evet yarınki Beşiktaş-Ankaragücü maçını da Halis Özkahya yönetecek.

Yardımcıları değişti

Vodafone Park'ta saat 19.00'da başlayacak olan bu kritik mücadele hem şampiyonluk yarışını hem de düşme potasını çok yakından ilgilendiriyor. Özkahya'nın yardımcılıklarını Hakan Yemişken ve İlker Takpak yapacak. Yasin Kol ise dördüncü hakem olarak görev yapacak. İlk devredeki mücadeledeyse Özkahya'nın yardımcılıklarını İsmail Şencan ve Abdullah Bora Özkara yaptı. O günkü 4. hakemse Emre Malok'tu.

Meler kararının benzeri

MHK, geçtiğimiz haftalarda da Beşiktaş'ın maçına üst üste iki kez Halil Umut Meler'i atamıştı. Fenerbahçe derbisinden sonra "Meler'i bir daha maçlarımıza istemiyoruz" diyen Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın'a adeta nazire yapan MHK yönetimi, hemen sonrasındaki Kasımpaşa-Beşiktaş maçına da Meler'i orta hakem olarak tayin etti.

İlk maçta gülen Beşiktaş'tı

Ligin ilk devresindeki Ankaragücü-Beşiktaş maçında Halis Özkahya'nın Cyle Larin'in attığı golü iptal etmesi kamuoyu tarafından yanlış bulunmuştu. Karşılaşmayı siyah beyazlılar, Ghezzal'ın attığı golle 1-0 kazanmıştı. Özkahya, maçta sadece 1 sarı kart çıkarmıştı ve onu da Ankaragücü'lü Şahverdi Çetin 85. dakikada görmüştü.

Özkahya gol yemeden kazandı

Asıl mesleği öğretmenlik olan Halis Özkahya, bu sezon biri dördüncü hakem olmak üzere 4 kez Beşiktaş maçlarında görev yaptı. Kara Kartal, bu maçların hepsini de gol yemeden kazandı. Özkahya, Ankaragücü'nün de 3. maçında düdük çaldı ve Başkent temsilcisi 1 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 de yenilgi aldı ki o da Beşiktaş'a karşıydı.

HALİS ÖZKAHYA'NIN BU SEZON YÖNETTİĞİ BEŞİKTAŞ MAÇLARI

  • Helenex Yeni Malatyaspor-Beşiktaş: 0-1
  • Beşiktaş-İttifak Holding Konyaspor: 1-0
  • Beşiktaş-Galatasaray: 2-0 (Dördüncü Hakem)
  • MKE Ankaragücü-Beşiktaş: 0-1

HALİS ÖZKAHYA'NIN BU SEZON YÖNETTİĞİ ANKARAGÜCÜ MAÇLARI

  • Fatih Karagümrük-MKE Ankaragücü: 0-1
  • MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor: 1-1
  • MKE Ankaragücü-Beşiktaş: 0-1
Senin için hazırladığımız haberler