MHK'den Ali Şansalan'a ödül, Ümit Öztürk'e ceza

Orhan Gülek
02.03.2022 - 14:05 | Son Güncellenme: 02.03.2022 - 14:17

MHK, 28. haftada görev yapabilecek hakemleri açıkladı. Listede Ali Şansalan, Ümit Öztürk, Fırat Aydınus ile ilgili kararlar dikkat çekti. İşte tüm detaylar

MHK'den Ali Şansalan'a ödül, Ümit Öztürk'e ceza

AJANSSPOR - HABER

Merkez Hakem Kurulu Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasında görev alabilecek hakemlerin listesini kamuoyuna duyurdu. Listede, Abdülkadir Bitigen, Ali Şansalan, Arda Kardeşler, Atilla Karaoğlu,  Burak Şeker, Cüneyt Çakır, Erkan Özdamar, Halil Umut Meler, Hüseyin Göcek, Mete Kalkavan, Sarper Barış Saka, Suat Arslanboğa, Yasin Kol, Yaşar Kemal Uğurlu, Zorbay Küçük, Kadir Sağlam, Mustafa Kürşad Filiz, Çağdaş Altay yer aldı.

VAR'da yer alabilecek isimler ise şöyle:

Emre Malok, Erkan Zengin, Hakan Ceylan, Özgür Yankaya, Özgüç Türkalp.

Listede Ali Şansalan ve Sarper Barış Saka detayı

Listede Adana Demirspor -Beşiktaş maçı sonrası Adana ekibi başkanı Murat Sancak'ın FETÖ imasında bulunduğu iki hakem Ali Şansalan ve Sarper Barış Saka yer aldı. Sancak, maç sonrası şunları söylemişti: "TFF Başkanı'na, MHK Başkanı'na sözüm olsun. Bu hakem eyyamcının teki. Maçı katletti. Oyun oynatmadı. Futbolcuları saha içerisinde tehdit etti. VAR'daki hakem de öyle. Alper Saka mıymış neymiş. Attığımız son gole baktığınız zaman, Balotelli önünü kesmiyor. Ofsayt pozisyonu yok. Bunlar hazırlıklı gelmişler. Sayın Nihat Özdemir başkanım. Hakemlerin içerisindeki FETÖ'cüleri temizle. Bunlar hep FETÖ'cülerin eseridir. Her kurumda, emniyette, askeriyede FETÖ'cüler varken, hakemlerin içerisinde mi yok?"

Ali Şansalan geçen hafta VAR'da görev aldı

Başkan Sancak'ın tepkisinden sonra Ali Şansalan bir hafta dinlendirilmiş daha sonra Alanyaspor'un 5-1 kazandığı Konyaspor maçında VAR'da görev yapmıştı. Maçtan sonra Konyaspor Başkanı Fatih Özgökçen, hakem Volkan Bayarslan ve VAR Ali Şansalan'a şu sözlerle tepki göstermişti: "Sistemsel manada hatalar yapılıyorsa bu hata yapan arkadaşların dinlendirilmesi gerektiğini sürekli söylüyoruz. Eğer bu işi beceremiyorlarsa beceremeyen arkadaşların da dinlendirilmesi gerektiği ve eğitime tabi tutulması gerektiğini söylüyoruz."

İlgini Çekebilir
Konyaspor Başkanı Özgökçen sert çıktı: "Hata yapan hakemler dinlendirilmeli!"
Habere Git

Fenerbahçe Başkanı Koç 'Ali maç alan' demişti

Ligin ilk yarısında Fenerbahçe'nin 3-1 kaybettiği Trabzonspor karşılaşmasından sonra Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, hakem Ali Şansalan için ağır ifadeler kullanmıştı. Koç, hakeme "Ali Maç alan" demişti. Türkiye Kupası'nda Beşiktaş-Altay karşılaşmasında İzmir ekibi penaltısının verilmediği gerekçesiyle Şansalan'a tepki göstermişti.

Volkan Bayarslan'a yine görev, Fırat Aydınus yok

Listede, Konyaspor Başkanı Başkanı Fatih Özgökçen'in geçen hafta tepki gösterdiği Volkan Bayarslan ve Fırat Aydınus ile ilgili bir detay da dikkat çekti. Altay-Rizespor maçında hakem Fırat Aydınus'u penaltı için VAR'a çağıran Volkan Bayarslan o haftadan beri görev yapıyor. Pozisyonda VAR'a gidip penaltı vermeyen Fırat Aydınus ise yine listede yok. Hakem hocaları pozisyonda Aydınus'un verdiği kararın doğru olduğunu ve VAR'a çağrılmaması gerektiği yorumunu yapmıştı.

Ümit Öztürk kızağa çekildi

Geçen hafta Galatasaray- Rizespor karşılaşmasında verdiği iki penaltı ve kırmızı kartla Karadeniz ekibinin tepkisini çeken Ümit Öztürk de listede yer almadı. Ceza aldığı belirtilen Öztürk için Rizespor Başkanı Tahir Kıran, hakemin Galatasaray formalı fotoğraflarını sosyal medya hesabından paylaşmıştı.

Senin için hazırladığımız haberler