MHK'den Fenerbahçe'ye yanıt! Ali Şansalan, Ümit Öztürk, Mete Kalkavan ve Zorbay Küçük

Orhan Gülek
08.03.2022 - 15:57 | Son Güncellenme: 08.03.2022 - 20:59

MHK, Cüneyt Çakır dahil 11 hakemi görevden alırken, Fenerbahçe'nin tepki gösterdiği Ali Şansalan, Ümit Öztürk, Mete Kalkavan, Zorbay Küçük listede yer almadı.

MHK'den Fenerbahçe'ye yanıt! Ali Şansalan, Ümit Öztürk, Mete Kalkavan ve Zorbay Küçük

AJANSSPOR - HABER

Merkez Hakem Komitesi, daha önce görülmeyen bir eylemle aralarında Cüneyt Çakır, Fırat Aydınus gibi isimlerin bulunduğu 12 hakeme bundan sonra Süper Lig'de maç vermeyeceğini açıkladı. Fenerbahçe'nin bu sezon ve geçen sezonlarda büyük tepki gösterdiği Ali Şansalan, Ümit Öztürk, Mete Kalkavan ve Zorbay Küçük gibi isimler bu listede yer almadı.

MHK Başkanı 'Atamalara bakarak öğrenirsiniz' demişti

MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu, Zorbay Küçük'ün, İrfan Can Kahveci'ye gösterdiği kırmızı kartı doğru buluyor musunuz?" sorusuna "Doğru bulup bulmadığımı, bu hafta yapılacak hakem atamalarına bakıp öğrenebilirsiniz" yanıtını vermişti. Gelen açıklamayla bu soru da yanıtını buldu.

Koç, Ali Şansalan'a 'Ali Maç' alan demişti

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, ilk yarıda oynanan ve 3-1 Trabzonspor'un kazandığı maçı yöneten Ali Şanslan için 'Ali Maç alan' ifadesi kullanmış ve taraftarı isyan etmeye çağırmıştı. Ali Şansalan daha sonra Beşiktaş-Atay maçında İzmir ekibi lehine penaltı verilmediği için eleştirilmişti. Beşiktaş'la 1-1 berabere kalan Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak, Ali Şansalan hakkında konuşurken TFF Başkanı Nihat Özdemir'e seslenerek "FETÖ'cüleri temizle" ifadesini kullanmıştı.

Zorbay Küçük ve Mete Kalkavan görev alacak

İstanbul'da oynanan Fenerbahçe-Trabzonspor karşılaşmasını yöneten Zorbay Küçük ve VAR'da bulunan Mete Kalkavan Süper Lig'de maç yönetecek hakemler listesinde kendine yer buldu. Sarı lacivertliler özellikle Zorbay Küçük'ün atanma sürecinde sıkıntılar yaşandığını belirterek İrfan Can Kahveci'nin 17. dakikada gördüğü kırmızı kartı eleştirmişti. İlk yarının sonunda da Fenerbahçe, 'TFF yönetim kurulu üyesi olduğunu unutup, hakem atamalarına 'yardımcı' olan kişi er ya da geç hesap verecektir" açıklamasını yaptı. TFF, maç öncesi, maçta ve maç sonunda yapılan açıklama nedeniyle Fenerbahçeli yöneticileri 6222'den savcılığa şikayet ettiğini duyurdu.

İlgini Çekebilir
MHK'den Ali Şansalan'a ödül, Ümit Öztürk'e ceza
Habere Git

Ümit Öztürk'ten vazgeçilmedi

Fenerbahçe'nin geçtiğimiz sezonlarda kendisine operasyon yaptığını iddia ettiği Ümit Öztürk de maç yönetecek hakemler arasında kendine yer buldu. Ersun Yanal yönetimindeki Fenerbahçe, kendi sahasında Alanyaspor ile 2-2 berabere kalarak şampiyonluk yarışından koparken Umüt Öztürk Alanyaspor'a verdiği penaltı ve maçın son dakikasında Mustafa Pektemek'in elle oynamasına 'devam' demesiyle sarı lacivertlilerin büyük tepkisini çekmişti.

Kıran: 'MHK Başkanı kefaretini ver'

Aynı sezon Galatasaray'ın Alanyaspor'u 3-2 yendiği maçta bariz hatalar yapan Ümit ÖZtürk'ün karşılaşma sonrası sarı kırmızıları yöneten Fatih Terim'den imza aldığı kameralara yansımıştı. En son Galatasaray'ın 4-2 kazandığı Rizespor maçını yöneten Ümit Öztürk'e Karadeniz kulübünden büyük tepki gelmişti. Tahir Kıran, MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu'yu atamadan sonra aradığını ve MHK Başkanı'nın Ümit Öztürk için kefaret verdiğini söylemişti. Galatasaray lehine 2 penaltı kararı veren Ümit Öztürk için maçtan sonra Gündeoğdu'yu tekrar aradığını belirten Kıran, "Kefaretini öde" ifadesini kullandığını açıklamıştı.

Senin için hazırladığımız haberler