MHK'den VAR Kadrosuna Takiye! Yardımcı Hakemlere Sertifika

Akın Ungan
03.02.2023 - 21:39 | Son Güncellenme: 03.02.2023 - 22:37

Adana Demirspor-Fenerbahçe maçının ardından Türk futbolunda hakem konusu tekrar gündeme geldi. MHK, yardımcı hakemlere sertifaklı VAR eğitimi verdi.

MHK'den VAR Kadrosuna Takiye! Yardımcı Hakemlere Sertifika

AJANSSPOR HABER

Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında Adana Demirspor ile Fenerbahçe arasında oynanan mücadele, temposu ve oynanan futboldan çok hakem tartışmasına sahne oldu. 1-1 sona eren müsabakanın ardından hakem Ali Palabıyık'ın yönetimi Fenerbahçe cephesinin tepkisini çekti.

Fenerbahçe'den üst üste açıklamalar

Maçın hakemi Ali Palabıyık ve VAR koltuğunda oturan Koray Gençerler, eleştiri oklarının hedefi oldu. Maç sonunda Fenerbahçe'den Selahattin Baki ve Erol Bilecik açıklama yaptı. Ertesi gün ise teknik direktör Jorge Jesus ve TFF'de yetkililerle görüşen Ali Koç konuştu.

MHK harekete geçti!

Türk futbolunda artarak devam eden hakem tartışması yeni MHK yönetimini harekete geçirdi. Sabri Çelik ve yönetiminin toplu istifasının ardından göreve gelen Lale Orta ve Yeni MHK, Süper Lig yardımcı hakemlerine yönelik VAR Sertifikasyon Kursu gerçekleştirdi.

İlgini Çekebilir
SON DAKİKA - Fenerbahçe tam kadro PFDK'ya sevk edildi
Habere Git

TFF'nin internet sitesinden yayınlanan açıklamaya "MHK tarafından Süper Lig yardımcı hakemlerine yönelik VAR Sertifikasyon Kursu, 3 Şubat 2023 tarihinde TFF Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde gerçekleştirilerek tamamlandı" ifadeleri ile başlandı.

"Hakemler offline simülasyon çalışmalarını yaptılar"

Devam eden açıklamada "Bu kapsamda yardımcı hakemler, Video Yardımcı Hakemlik konusunda teorik eğitimleri alarak offline simülasyon çalışmalarını yaptılar" denildi.

"Hakemler Süper Lig müsabakalarında AVAR 2 olarak da görev alabilecekler"

Son olarak ise şu şekilde bilgi verildi: "VAR sertifikalı Süper Lig yardımcı hakem kadrosunu genişletmek maksadıyla 11 Süper Lig yardımcı hakemine eğitimler verilerek VAR sertifikalı yardımcı hakem sayısı arttırıldı. Bu hakemler, gerçekleştirilen VAR kursunun ardından Süper Lig müsabakalarında AVAR 2 olarak da görev alabilecekler"

Senin için hazırladığımız haberler