Cemal Ersen "MHK'nin müstakbel başkanı Cüneyt Çakır"

Feride Kara
03.12.2022 - 12:45 | Son Güncellenme: 03.12.2022 - 14:35

Geçtiğimiz günlerde jübilesini yaparak hakemlik kariyerini sonlandıran Cüneyt Çakır için Milliyet gazetesi yazarı Cemal Ersen'den önemli bir iddia geldi.

Cemal Ersen "MHK'nin müstakbel başkanı Cüneyt Çakır"

Türkiye Futbol Federasyonu'nun geçtiğimiz günlerde yaptığı organizyona ile hakem Cüneyt Çakır Türkiye -  Çekya arasındaki maçın ilk 5 dakikasını yönetmiş ve kariyerini noktalamıştı. 
 

Cemal Ersen'den başkanlık iddisı

Kariyerinde 1679 maç yöneten Cüneyt Çakır için Milliyet gazetesi yazarı Cemal Ersen'den önemli bir iddia geldi.Ersen Çakır'ın iki sene içinde MHK Başkanı olabiliceğini satırlarına taşıdı. İşte Ersen'in o yazısı. 

Cüneyt Çakır deneyimlerini aktarıyor

Ersen yazısında "Cüneyt Çakır duygusal bir jübileyle hakemlik kariyerini noktaladı. Şimdilerde gelecek vaat eden hakemleri izliyor. İzlemekle kalmıyor, deneyimlerini aktarıyor, tavsiyelerde bulunuyor ve MHK’ye bilgi veriyor. Son olarak Trabzon’a gitmiş. Kendisini sahada izlemeye alışmıştık ama o artık tribünde oturuyor.

İlgini Çekebilir
Cüneyt Çakır, Trabzon'a gitti! İşte nedeni...
Habere Git

Çakır'ı MHK olarak görürsek şaşırmayalım

Buradan söylüyorum; iki sene sonra Çakır’ı Merkez Hakem Kurulu Başkanı olarak görürsek şaşırmayalım. Karşı çıkıp kızanlar olabilir. Hatta yoluna taş koyanlar da... Kusura bakmayın, aynı yüzleri görmekten bıktı insanlar. Sağdan saysan beş, soldan gitsen dört isim geliyor akıllara. Vizyon sahibi, kendini yetiştirmiş, camianın içinden gelmiş yeni yüzler gerekmiyor mu artık?" satırlarına yer verdi. 

Doğan Babacan'dan sonra ikinci Türk hakemi

Kariyerinde UEFA 21 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası, FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası, UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Avrupa Şampiyonası'nın yer aldığı 5 yarı final hakemliği bulunan Cüneyt Çakır, FIFA'nın atamasıyla Bahattin Duran ve Tarık Ongun ile birlikte hem UEFA Avrupa Şampiyonası ilk FIFA Dünya Kupası'nda görev alan Doğan Babacan'dan sonra ikinci Türk hakemi oldu.

21. yüzyıl'ın en iyi ikinci hakemi

Çakır 2021'de Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu (IFFHS) tarafından 21. yüzyıl'ın en iyi ikinci hakemi seçildi.  Alman Felix Brych 141 puanla ilk sırada yer alırken, 140 puanla Cüneyt Çakır ikinci oldu.

Şampiyonlar liginde final yöneten ilk Türk hakem

Cüneyt Çakır 6 Haziran 2015'te Şampiyonlar Ligi Finalinde Barcelona-Juventus maçını yöneterek Şampiyonlar liginde final yöneten ilk Türk hakem olmuştur.

Mehmet Büyükekşi açıklamıştı

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi 4 Ağustos 2022 tarihinde FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır'ın kariyerini noktaladığını duyurmuştu. 

Senin için hazırladığımız haberler