Michael Jordan LeBron James'e fark attı

06.10.2020 - 13:44 | Son Güncellenme: 06.10.2020 - 13:45

Michael Jordan, yıllık gelirleriyle NBA’deki aktif yıldızları geride bırakıyor. Peki, Majesteleri'nin yıllık geliri ne kadar? Kral James ile arasında ne kadar fark var? Detaylar haberimizde...

Bertan Erman

NBA’de gelmiş geçmiş en iyi basketbolcu tartışmaları her zaman yapılır. Son zamanlarda bu mukayese, Chicago Bulls’un efsane ismi ve şu an Charlotte Hornets’ın sahibi Michael Jordan ile Los Angeles Lakers formasıyla şampiyonluk peşinde olan LeBron James arasında yapılıyor. Ancak elde edilen gelirlere bakılacak olursa, Michael Jordan’ın mali açıdan herkesi geride bıraktığını görüyoruz.

Basketbolda oyunculuk kariyerine nokta koyalı 17 yıl olan Michael Jordan, Nike ile bağlantılı olan kendi markası Jordan Brand’den inanılmaz gelir elde ediyor. Öyle ki, 2019 yılında Majesteleri’nin buradan geliri 130 milyon dolar. LeBron James ise, ayakkabı anlaşmasından geçen yıl 30 milyon dolar kazandı. Toplam sponsorluk ve reklam gelirleri ile Lakers’tan aldığı parayı ekleyince de, LeBron’ın toplam geliri 90.5 milyon dolar.

Ayrıca, Michael Jordan’ın ayakkabıdan elde ettiği gelir, LeBron James, Damian Lillard, James Harden, Stephen Curry, Kyrie Irving ve Kevin Durant gibi isimlerin toplam ayakkabı gelirinden daha fazla…

Evet, oyunculuk açısından şu sıralar kendisini LeBron ile mukayese edenler olmaya devam edecek ama Michael Jordan’ı bu konuda geçecek biri yok gibi.

Senin için hazırladığımız haberler