Michael Jordan’ın babasının katilinin şartlı tahliyesi iptal edildi

Orhan Gülek
29.12.2021 - 22:28 | Son Güncellenme: 29.12.2021 - 22:39

NBA’in unutulmaz isimlerinden Michael Jordan’ın babasını öldüren mahkûmun şartlı tahliyesi ani bir karar ile iptal edildi. İşte detaylar…

Michael Jordan’ın babasının katilinin şartlı tahliyesi iptal edildi

AJANSSPOR - HABER

Ulusal Basketbol Ligi’nin (NBA) efsanelerinden Michael Jordan’ın babasının katili hakkında yeni bir açıklama geldi. Yaklaşık 30 yıl önce Jordan’ın babası James Jordan’ı öldürdüğü için hüküm giyen mahkumlardan Larry Demery için çıkan şartlı tahliye kararı sebep gösterilmeden iptal edildi.

Yaklaşık 30 yıl önce vurulmuştu

Ünlü basketbolcu Michael Jordan’ın babası James Jordan 23 Temmuz 1993 tarihinde silahla vurulduğu için hayatını kaybetmişti. Baba Jordan’ın ölümü için birinci dereceden sorumlu tutulan Daniel Green ve Larry Demery ömür boyu hapis cezasına çarptırılmıştı.

2024 için şartlı tahliye planlanıyordu

Efsanevi basketbolcunun babasının ölümü için sorumlu tutulan mahkumlardan biri olan Larry Demery için Ağustos 2024 için şartlı tahliye planlanıyordu. Fakat Kuzey Carolina eyalet paneli tarafından yapılan açıklamada şartlı tahliyenin iptal edildiği duyuruldu.

Şartlı tahliye daha önce de ertelenmişti

Eyalet Serbest Bırakılma Sonrası Denetim ve Şartlı Tahliye Komisyonu (The state Post-Release Supervision and Parole Commission) 2020 yılında yaptığı açıklamada mahkûm Larry M. Demery ile bir anlaşma yapılacağını duyurmuştu. Anlaşmaya göre Demery, kendisini hapishane dışındaki hayata hazırlayabilsin diye tasarlanmış olan bir skolastik ve mesleki gelişim programında yer alacak ve sonrasında ise serbest bırakılacaktı. Anlaşmaya göre tahliye tarihi Ağustos 2023 idi fakat sonrasında bu tahliye 1 yıl ertelenmişti.

Anlaşma sebep gösterilmeden iptal edildi

Komisyon salı günü yaptığı açıklamada Demery’nin anlaşmasının sona erdiği söylendi ve bunun için herhangi bir sebep gösterilmedi. Açıklamanın devamında ise 1993’te James Jordan’ın cinayetinden birinci derecede sorumlu görülen ve sonrasında ömür boyu hapis ile cezalandırılan Demery’nin 15 Aralık 2023 veya bu tarihe yakın bir zamanda şartlı tahliye için tekrar inceleneceği belirtildi.

Şartlı tahliye tamamen iptal edilebilir

Eyalet Kamu Güvenliği Departmanı sözcüsü Greg Thomas, Demery'nin durumu hakkında ek bilgiye sahip değildi fakat konuşmasında mahkumun program yönergelerini takip etmemesi veya hapishanedeki davranış kurallarını ihlal etmesi durumunda Karşılıklı Anlaşma Şartlı Tahliye Programı’na (Mutual Agreement Parole Program) dayanarak yapılan anlaşmanın feshedilebileceğini söyledi.

Cinayetin sebebi soygundu

Eyalet yetkilileri, duruşmada James Jordan’ın 23 Temmuz 1993 tarhinde bir otoyolun dışındaki erişim yolunun kenarında, Lexus marka arabasının içinde uyurken öldürüldüğüne dair kanıtlar sundular. Ayrıca duruşmanın savcıları cinayet sebebinin soygun olduğunu söyledi.

Mahkumlar 18 yaşındaydı

Duruşmadaki savcılar Daniel A. Green’in tetiği çeken kişi olduğunu söylerken kanıt olarak Larry Demery’nin ifadesini gösterdiler. Cinayet işlendiği dönemde Demery ve Green henüz 18 yaşındaydı.

 

Ceset 11 gün sonra bulundu

 

James Jordan’ın cesedi cinayetten 11 gün sonra Güney Carolina’daki bir bataklıkta bulundu. Ceset diş örnekleri kullanılarak teşhis edilebildi.

Michael Jordan kimdir?

Michael Jeffrey Jordan 17 Şubat 1963’te Amerika Birleşik Devletleri’nin New York eyaletinde doğdu. Küçük yaşlarda basketbol oynamaya başlayan Jordan 1984 yılında NBA takımlarından Chicago Bulls tarafından seçildi. İlk NBA şampiyonluğunu 1991 yılında Chicago Bulls ile yaşadı daha sonrasında 1992 ve 1993 yıllarında da şampiyon olan Jordan ‘three-peat’ olarak adlandırılan 3 defa üst üste şampiyonluk başarısını kazandı. 1993-1994 sezonunda beyzbol oynamak için NBA’den ayrılan efsanevi basketbolcu 1995-1996 sezonunda NBA’e geri döndü. 1998-1999 sezonunda tekrar basketbolu bırakan Jordan, 2001-2002 sezonunda NBA’e geri dündüğünde Washington Wizards takımına katıldı.

 

Kariyeri boyunca 5 kez MVP (En değerli oyuncu) ödülü kazanan ve 10 defa All-NBA Takımı’nın ilk beşinde yer alan oyuncu birçok ödül kazandı ve basketbolun unutulmaz isimlerinden biri oldu. Michael Jordan 2003 yılında kariyerinden emekli oldu ve şu an bir iş adamı. Kariyeri boyunca 1,072 maça çıkan ve ortalama 38,3 dakika süre alan basketbolcunun ortalamaları ise şu şekilde: 30,1 sayı, 6,2 ribaunt, 5,3 asist, 2,3 top çalma ve 0,8 blok.

Senin için hazırladığımız haberler