Michael Schumacher'den sonra bir ilk! Max Verstappen Singapur GP'de...

Orhan Gülek
29.09.2022 - 16:38 | Son Güncellenme: 29.09.2022 - 16:48

Red Bull pilotu Max Verstappen, Singapur Grand Prix'sinde şampiyonluğunu ilan ederse, Michael Schumacher'den sonra en erken zafere ulaşan pilot olacak.

Michael Schumacher'den sonra bir ilk! Max Verstappen Singapur GP'de...

AJANSSPOR - HABER

F1 Dünya Şampiyonası'nda üst üste ikinci dünya şampiyonluğunu kutlamaya hazırlanan Max Verstappen, Formula 1 tarihine geçebilir. Hollandalı yıldız Singapur Grand Prix'sinde şampiyonluğunu ilan ederse, Michael Schumacher'den sonra en erken zafere ulaşan pilot olacak.

Schumacher'den sonraki en hızlı şampiyon olacak

Red Bull pilotu Max Verstappen, Formula 1 tarihinin en erken ikinci şampiyonluğu için piste çıkacak. Hollandalı pilot Singapur Grand Prix'sinde Michael Schumacher'den sonraki en hızlı şampiyon olabilir.

Verstappen, 2022 F1 sezonuna damga vurdu

Geçen sene son turda kazandığı zaferin ardından 2022'ye sorunlu başlayan Verstappen, ilk üç yarışın ardından Charles Leclerc'in 46 puan gerisine düşmüştü.

Sonraki 13 yarışın 10'unu kazanarak sezona damga vuran Red Bull pilotu, bitime 6 yarış kala Leclerc'in 116 puan önünde.

İlgini Çekebilir
Formula 1'in ikinci yarısına Verstappen uçarak başladı
Habere Git

Verstappen için erken şampiyonluk ihtimali! Hesaplar...

Verstappen pazar günü koşulacak olan Singapur GP'de Leclerc'den en az 22, takım arkadaşı Sergio Perez'den en az 13 ve George Russell'dan en az 6 puan fazla alması halinde, son 5 yarışa şampiyon unvanıyla çıkacak.

Bu senaryo gerçekleşirse, Hollandalı pilot tarihe geçecek. Schumacher'in 2002'de bitime 6 yarış kala şampiyonluğunu ilan etmesinin ardından en erken şampiyonluğu kutlayacak Verstappen, bu unvanı Nigel Mansell ile paylaşacak.

Formula 1 Singapur Grand Prix'i ne zaman, saat kaçta hangi kanalda?

On binlerce yarış tutkununun merakla beklediği Formula 1 Singapur GP, 2 Ekim Pazar günü saat 15:00'te koşulacak. Yarış öncesinde iki güne yayılmış antrenman turları ile sıralama turları düzenlenecek.  Öte yandan Singapur GP, ülkemizde S Sport2 kanalında ve S Sport Plus uygulamasında ekrana gelecek. 

Senin için hazırladığımız haberler