Michael Schumacher'in son durumunu en yakın arkadaşı açıkladı!

Orhan Gülek
10.11.2021 - 16:35 | Son Güncellenme: 10.11.2021 - 16:47

Eski Ferrari patronu ve şu anki FIA Başkanı Jean Todt, Michael Schumacher'in son durumunu açıkladı.

Michael Schumacher'in son durumunu en yakın arkadaşı açıkladı!

Orhan GÜLEK - AJANSSPOR

2013 yılında Fransız Alpleri'nde kayak yaparken kaza geçiren Alman pilot Michael Schumacher, 8 senedir komada ve yaşam mücadelesine devam ediyor.

Schumacher'in profesyonel kariyerine son vermeden önce Ferrari patronu olan şu an ise FIA Başkanlığını yürüten Jean Todt, eski pilotu hakkında açıklamalarda bulundu. 

"Onun iyileşeceğini umabiliriz"

Todt "Ailesinin ve arkadaşlarının onu neden koruduğunu anlayabiliyorum çünkü onu rahat bırakmalıyız. Michael savaşıyor, savaşıyor ve biz sadece onun iyileşeceğini umabiliriz." dedi.

Bu sezon Haas F1 Takımı'yla Formula 1'e adım atan Michael Schumacher'in oğlu Mick Schumacher hakkında ise FIA (Uluslararası Otomobil Federasyonu) Başkanı Jean Todt, şu ifadeleri kullandı:

"Oğlu, Formula 1'de olduğu için mutluyum"

"Oğlu Mick, Formula 1'de olduğu için mutluyum. Daha rekabetçi bir aracı olabilirdi ama bu tutkuya sahip olmasından memnunum."

Michael Schumacher'in eski takım şefi ve yakın arkadaşı Jean Todt, efsane pilotun eşi Corinna sayesinde hayatta kaldığını söylerek, şöyle konuştu:

"Michael için nasıl yaptığı şey bir mucize"

"Michael Schumacher'i anlatan belgeselde de görebileceğiniz gibi Corinna harika bir eş. Michael için nasıl yaptığı şey bir mucize. Michael'a ziyaretimde Corinna oradaysa birlikte akşam yemeği yeriz. Değilse, Michael'la vakit geçiriyorum." 

Schumacher, arkadaşını tanıdı mı?

Son olarak Todt,yedi dünya şampiyonluğunun beşinde birlikte çalıştığı Schumacher'in kendisini tanıyıp tanımadığı hakkında soruya ise omuz silkerek ve çeşitli mimikler göstererek yanıt vermemeyi tercih etti. 

Netflix, "Schumacher" Belgeseli yayınladı

91 kez Grand Prix kazanan ve yedi dünya şampiyonluğuyla rekor kıran Alman pilot, 29 Aralık 2013’te Fransız Alpleri’nde kayak kazasında beyin kanaması geçirmişti. 
Kazdan bu yana görülmeyen efsanenin yaşamı bugün Netflix’e gelen belgesel ‘Schumacher’de işleniyor.

İsviçre’deki evinde tedavisi hala sürüyor

Belgeselde hayatını değiştiren kazaya da yer veriliyor. Oğluyla kayak yaptığı sırada düşen ve kafasını bir kayaya çarpması sonucu geçirdiği beyin kanamasıyla ölümden dönen Schumacher, bir süre komada kaldıktan sonra bir dizi operasyon geçirmişti.

2014’te hastaneden taburcu edilen F1 efsanesinin İsviçre’deki evinde tedavisi hala sürüyor.

Senin için hazırladığımız haberler