Michel Platini'den, futbolun daha çok izlenmesi için ilginç öneri

20.09.2024 - 14:16 | Son Güncellenme: 20.09.2024 - 14:29

UEFA'nın eski başkanı ve efsane futbolcu Michel Platini'den futbol maçlarının daha çok izlenmesi için ilginç bir öneri geldi. Detaylar haberimizde...

Michel Platini'den, futbolun daha çok izlenmesi için ilginç öneri

Fransız futbolunun efsane ismi, eski UEFA Başkanı Michel Platini, futbol maçlarının izlemediği gerekçesiyle çarpıcı bir değişiklik önerisinde bulundu.

"Oyuncu sayısını düşürmek iyi bir şey olabilir"

Fransa basınından RMC Sport'a konuşan Michel Platini, kendi kuşağının futbol maçlarını izlemediğini ve oyunun değişmesi gerektiğini belirterek, "Belki de bir takım 10 kişiden oluşmalı. 1900'de futbol 11'e 11 oynanıyordu ama o zamanlar futbolcular daha az ve yavaş koşuyorlardı. Dolayısıyla oyuncu sayısını düşürmek iyi bir şey olabilir." dedi.

"Çok fazla pas var"

Efsane futbol adamı, kendi kuşağının kendilerini oyunun içinde bulamadığı için artık futbol maçlarını pek izlemediğini iddia ederek, "Bugün geçmişe göre daha fazla pas atıyoruz, topa sahip olma oyununda çok fazla pas var. Eleştirmiyorum. Ama benim kuşağımdan hücum futbolunu daha fazla deneyimlemiş insanlar bunu anlamıyor." ifadelerini kullandı.

3 kez Avrupa'da yılın futbolcusu seçildi

Futbolculuk kariyerinde 3 kez Avrupa'da yılın futbolcusu seçilen Michel Platini, Fransa Milli Takımı ile 1984'de Avrupa Şampiyonluğu yaşadı. Serie A'da Juventus formasıyla 3 kez gol kralı olan efsane futbolcu 1984 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda da 9 golle ilk sırada yer alan ismi oldu.

Futboldan 4 yıl men edildi

Temmuz 2006'da UEFA Başkanlığına aday olacağını açıklayan Michel Platini, 26 Ocak 2007'de yapılan oylamada Lennart Johansson'un 23 oyuna karşılık 27 oy alarak başkan seçildi.

8 Ekim 2015'te FIFA Etik kurulu, naklen yayın ihalesine fesat karıştırmak ve UEFA Başkanı Michel Platini'ye usulsüz ödeme yapmakla itham edilen FIFA Başkanı Sepp Blatter'le birlikte Michel Platini'nin de görevini 90 günlüğüne askıya aldı.

Kendisine verilen cezadan dolayı önce FIFA Temyiz Kuruluna sonra da Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS)'a giden Michel Platini beklediği kararı alamayınca UEFA Başkanlığından istifa etti.

FIFA Etik Komitesi, FIFA Başkanı Sepp Blatter ile UEFA Başkanı Michel Platini'ye 8 yıl futboldan men cezası verdi.

FIFA Etik Komitesi, dünya futbolunu sarsan FIFA ve UEFA'daki yolsuzluk dosyası ile ilgili kararını verdi. Kurul, 20'ye yakın FIFA yetkilisinin tutuklandığı yolsuzluk ve rüşvet soruşturmalarına adları karışan FIFA Başkanı Sepp Blatter ile UEFA Başkanı Michel Platini'ye sekizer yıl futboldan men cezası verdi.

Bu kararın ardından Michel Platini FIFA Temyiz Kuruluna gitti. Temyiz Kurulunun cezayı 6 yıla düşürmesinin ardından Platini, Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS)'ne gitti. CAS ise Platini'nin cezasını 6 yıldan 4 yıla düşürdü. Bu ceza ile Michel Platini, futboldan 4 yıl süreyle men edildi.

Senin için hazırladığımız haberler