Michy Batshuayi atıyor, Fenerbahçe kazanıyor! Rakibi Haaland

Cüneyt Muharremoğlu
15.10.2022 - 09:24 | Son Güncellenme: 15.10.2022 - 16:28

Fenerbahçe’nin Chelsea’den transfer ettiği Batsman lakaplı Michy Batshuayi’nin gol attığı 4 maçı da Fenerbahçe kazandı. 55 dakikada 1 gol atan Batshuayi, Haaland ile yarışıyor.

AJANSSPOR HABER

Geçen sezon Beşiktaş forması giyen ve kaçırdığı gollerle büyük eleştiriye uğrayan   Mitchy Batshuayi’nin Fenerbahçe kariyeri harika başladı. Şu ana kadar maçlara genelde yedek başlayan Batsman lakaplı Belçikalı futbolcu, attığı kritik ve son dakika golleriyle  sarı lacivertlilere hayat verdi. 

İlgini Çekebilir
Beşiktaş taraftarını çıldırtan rakamlar! Fenerbahçe'de Batshuayi…
Habere Git

55 dakikada bir gol

Batshuayi, şu ana kadar 4 Avrupa Ligi ve 3 Süper Lig karşılaşmasında şans buldu. 222  dakika oynayan Belçikalı futbolcunun skor ortalaması 55 dakikada bir gol oldu. 

İlgini Çekebilir
Roberto Martinez'den Mertens ve Batshuayi sözleri
Habere Git

Haaland ile yarışıyor

Manchester City forması giyen Norveçli Erling Haaland ise bu kategoride Batshuayi’nin önünde bulunuyor. 1049 dakika sahada kalan Haaland, 20 gol attı. Rekorları paramparça eden Norveçli futbolcu her 52 dakikada bir tabelayı değiştirdi. 

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe ve Galatasaray farkı… Türkiye için!
Habere Git

Mitchy Batshuayi’nin Fenerbahçe karnesi

Batshuayi, Avrupa Ligi’nde Dinamo Kiev, AEK Larnaca ve Süper lig’de Karagümrük maçlarında son dakikalarda fileleri havalandırmayı başardı. Üç maçı da Fenerbahçe tek farklı skorla kazandı. Belçikalı futbolcunun ilk 11 başlayıp gol attığı tek karşılaşma ise Kadıköy’deki Larnaca maçı oldu. 

Mitchy Batshuayi’nin Fenerbahçe performansı
Maç Oynadığı dakika  Gol Skor
Fenerbahçe-Dinamo Kiev 21 1 2-1
Rennes Fenerbahçe  66 - 2-2
Fenerbahçe- Alanyaspor  4 - 5-0
Beşiktaş-Fenerbahçe  20 - 0-0
Fenerbahçe-Larnaca  88 1 2-0
Fenerbahçe-Karagümrük 2 1 5-4
Larnaca-Fenerbahçe 21 1 1-2

Fenerbahçe’nin kasasını doldurdu

Fenerbahçe’nin bu sezon Chelsea’den 3.5 milyon Euro bonservis bedeliyle 3 yıllığına kadrosuna kattığı Batshuayi, sarı lacivertlilere büyük maddi katkı sağladı. Sabah'ın haberine 29 yaşındaki  futbolcu, Avrupa'daki skor katkısı ile Fenerbahçe’ye 630 bin Euro (11.4 milyon TL) kazandırdı.  Süper Lig’de son dakikalarda Batshuayi’nin ayağından gelen Karagümrük galibiyetiyle sarı lacivertlilerin kasasına 1 milyon 250 bin TL girdi. Batsman’ın Fenerbahçe’ye katkısı 12 milyon 650 bin TL oldu. 

Senin için hazırladığımız haberler