Mihael Zgank kimdir? Kaç yaşında ve nereli? Gerçek adı ne?

28.07.2021 - 14:15 | Son Güncellenme: 28.07.2021 - 14:23

Tokyo Olimpiyatları'nda Türkiye'yi temsil eden Zgank, turnuvayı beşincilikle tamamladı. Peki, Mihael Zgank kimdir? Kaç yaşında ve nereli? İşte merak edilenler...

Mihael Zgank kimdir? Kaç yaşında ve nereli? Gerçek adı ne?

2020 Tokyo Olimpiyatları 5. günüyle devam ediyor. Bugün, Türkiye'yi judoda Sloven asıllı Mihael Zgank temsil etti. Bundan önceki olimpiyat oyunlarında Slovenya için yarışan Zgank, son 3 yıldır Türkiye için mücadele ediyor. İlk altın madalyasını da Türkiye adına kazanmıştı. Peki, Türkiye'yi uluslararası organizasyonlarda temsil eden Mihael Zgank kimdir? Türkçe adı ne? Aslen nereli? İşte, Zgank'a dair merak edilenler.

Mihael Zgank kimdir?

1 Şubat 1994'te Slovenya'nın Celje kentinde dünyaya gelen Mihael Zgank, 27 yaşındadır. 2016 Rio Olimpiyatları'nda ülkesi Slovenya adına yarışan sporcu, son 32 turunda mağlup olarak o dönem için başarısız bir olimpiyat serüveni yaşamıştır. 2017 Dünya Şampiyonası'nda Avrupa ikinciliği elde ettikten sonra 2018 yılında Türkiye vatandaşlığına geçmiştir. Türkçe Mikail Özerler adını almıştır. Akıcı biçimde Türkçe konuşabilmektedir. Özerler, Türk vatandaşlığına geçtikten sadece 1 yıl sonra ay-yıldızlı bayrağı Avrupa Şampiyonası'nda gururla temsil etmiştir. Minsk'teki organizasyonda, finalde İsrailli rakibini mağlup ederek altın madalya kazanmıştır.

Tokyo'da harika başlangıç

Tokyo Olimpiyatları'nda son 32 ve son 16 turlarını başarılı bir şekilde geçen Mihael Zgank, çeyrek finalde de Hollandalı rakibini mağlup ederek yarı finale yükselmiştir. Altın madalyadan bir basamak önceki maçta, Alman Trippel'e mağlup olan judocu, yarı finalde mağlup olmuştur. Daha sonra bronz madalya için tatamiye çıkan Zgank, bu kez Özbek Bobonov'a yenilmiştir.

Senin için hazırladığımız haberler