Mike Conley, Utah Jazz'e takaslandı...

20.06.2019 - 15:42 | Son Güncellenme: 20.06.2019 - 15:42

Utah Jazz sezona tahminlerin dışında bir takas hamlesiyle başlayarak gelecek sezonda takımı finallere götürebilecek oyun kurucu Mike Conley'in takasını gerçekleştirdi. Memphis Grizzlies ise 4 ay önceden Marc Gasol'u takaslayarak başladığı yapılandırma sürecinde takımın en önemli diğer ismini de takaslayarak kadrosuna draft'tan katacağı 2 numaralı oyun kurucu Ja Morrant ile yapılandıracak.

Memphis tarafından yapılan açıklamaya göre; Utah Jazz'den Grayson Allen, Jae Crowder, Kyle Korver ve bu yılın 23. draft hakkını ve gelecekte kullanabilecekleri bir ilk tur draft hakkını aldıklarını belirtti.

31 yaşındaki Conley, geçtiğimiz sezon 21.1 sayı ve 6.4 asistlik performans sergiledi. Kariyerinin başlangıçından itibaren Memphis'te bulunan Conley, 788 maçın 758'inde ilk beşine çıkarak hiçbir zaman istikrarını kaybetmeden başarılı bir biçimde 12 sezon boyunca korudu.

Utah'ın çeşitli takas hareketlerine devam ederek kadro yapısını büyük oranda değiştireceği düşünülüyor. Derrick Favours'ın aldığı 16 Milyon dolarlık kontratını kısmayı hedefleyen yönetim, Philadelphia forması giyen Tobias Harris'a yönelecek.

Boston Celtics'in transfer öncesinde Conley'e ilgisinin olmadığı söylemek zor.Kyrie Irwing'in gidilecek gözüyle bakılmasından dolayı yetkililerin Conley'i önerdiğide belirtilmekteydi.

Senin için hazırladığımız haberler