Serie A'da Milan - Fiorentina Maçı Metaverse Evreninde Canlı Yayınlandı

Akın Ungan
02.05.2022 - 19:43 | Son Güncellenme: 02.05.2022 - 19:58

Serie A'da Milan ile Fiorentina'nın karşılaştığı maç futbol tarihine geçti. İlk kez bir futbol maçı metaverse (sanal gerçeklik) ortamında canlı yayınlandı.

Serie A'da Milan - Fiorentina Maçı Metaverse Evreninde Canlı Yayınlandı

Serie A'nın 35. haftasında Milan ile Fiorentina'nın karşı karşıya geldiği maç, futbol tarihine geçti. Milan'ın Giuseppe Meazza'da 1-0 kazandığı mücadele, metaverse evreninde canlı olarak yayınlandı.

İlk kez bir maç sanal evrende canlı yayınlandı

İtalya'nın Serie A Ligi'nde oynanan Milan - Fiorentina maçı "The Nemesis" sanal evreni üzerinden Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgesine özel bir şekilde yayınlandı. Bu sanal odaya bağlanarak, karşılaşmayı canlı olarak izleyen metaverse kullanıcıları, sanal evren üzerinden birbirleri ile etkileşime geçti.

"Serie A gibi modern bir lige çok yakıştı"

Serie A CEO'u Luigi de Siervo, "Metaverse üzerinde ilk maç yayınını biz yaptık çünkü teknolojik gelişmelere ayak uyduran bir ligiz. Serie A gibi modern bir lige çok yakıştı." dedi.

Metaverse nedir?

Metaverse (sanal gerçeklik) birden fazla sanal dünyayı bir araya getiren kalıcı, çevrimiçi, 3D bir dünya konseptidir. Meta evren, internetin gelecekteki hali olarak düşünülebilir. Meta evren; bu 3D dünyalarda kullanıcıların çalışmasına, buluşmasına, oyun oynamasına ve sosyalleşmesine imkan tanımaktadır.

Henüz tam anlamıyla hayata geçmiş olmayan metaverse, bazı platformlarda kendisinden izler bırakmıştır. Meta evrene en yakın deneyim şu anda video oyunları tarafından sunulmaktadır. Geliştiriciler, oyun içi etkinliklere ev sahipliği yaparak ve sanal ekonomiler yaratarak oyun kavramının sınırlarını genişletmiştir.

Senin için hazırladığımız haberler