Milletler Ligi'nde Eda Erdem'in yerine kaptan olacak isim belli oldu

Aleyna Gürgen
13.05.2024 - 19:32 | Son Güncellenme: 15.05.2024 - 00:26

Filenin Sultanları'nın kaptanı Eda Erdem Dündar sakatlık sebebiyle Milletler Ligi'nin ilk hafta kadrosunda yer almadı. Eda Erdem'in yerine kaptan kim olacak?

Milletler Ligi'nde Eda Erdem'in yerine kaptan olacak isim belli oldu

Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın Milletler Ligi ilk hafta kadrosu açıklandı. Kadroda yer almayan kaptan Eda Erdem'in yerini kimin alacağı ise merak konusu oldu. 

Eda Erdem'in yerini Simge Aköz alacak

Milletler Ligi'nin ilk haftasında Eda Erdem'in yer almamasının ardından kaptan olarak FIVB'e bildirilen güncel isim Simge Aköz. Eczacıbaşı Dynavit'te de kaptan olan Aköz, Milletler Ligi'nin ilk haftasında Filenin Sultanları'na kaptanlık edecek. 

Eda Erdem neden ilk hafta kadroda yok?

Milli voleybolcu Eda Erdem'in yaşadığı sakatlık nedeniyle Milletler Ligi'nin ilk haftasında forma giymeyeceği aktarıldı. Milli voleybolcu Eda Erdem'in yaşadığı sakatlık nedeniyle Milletler Ligi'nin ilk haftasında forma giymeyeceği aktarıldı. Takım menajeri Pelin Çelik, TRT Spor için yaptığı açıklamalarda Eda Erdem'in sakatlığı hakkında şunları söyledi: "Sezon içerisinden gelen bir bilek sakatlığı vardı. Sezon içerisinde sakatlığına rağmen mücadele etmişti. Eda'nın sağlığı, tüm oyuncularımızın sağlığı tüm kupalardan bütün şampiyonluklardan çok daha önemli. Olimpiyatlar ve Milletler Ligi finalleri öncesi teknik ekibimizle riske etmemeye karar verdik. Endişelenecek bir durum yok. Eda aslında takımla antrenmanlara katılacak düzeyde ama biz biraz daha onun %100 dönüşü için Eda'nın birazcık daha zamana ihtiyacı olacağına karar verdik."

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe'de Vargas yine yolcu!
Habere Git

Eda Erdem'in sakatlığı hakkında açıklama geldi

Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın menajeri Pelin Çelik, TRT Spor için yaptığı açıklamalarda Eda Erdem'in sakatlığı hakkında şunları söyledi: "Sezon içerisinden gelen bir bilek sakatlığı vardı. Sezon içerisinde sakatlığına rağmen mücadele etmişti. Eda'nın sağlığı, tüm oyuncularımızın sağlığı tüm kupalardan bütün şampiyonluklardan çok daha önemli. Olimpiyatlar ve Milletler Ligi finalleri öncesi teknik ekibimizle riske etmemeye karar verdik. Endişelenecek bir durum yok. Eda aslında takımla antrenmanlara katılacak düzeyde ama biz biraz daha onun %100 dönüşü için Eda'nın birazcık daha zamana ihtiyacı olacağına karar verdik."

Filenin Sultanları'nın Milletler Ligi kadrosu belli oldu

Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın Milletler Ligi ilk hafta kadrosu şu şekilde:

Pasörler: Cansu Özbay, Elif Şahin
Pasör Çaprazları: Melissa Vargas
Smaçörler: Hande Baladın, Ebrar Karakurt, İlkin Aydın, Derya Cebecioğlu, Tuğba İvegin
Orta Oyuncular: Zehra Güneş, Aslı Kalaç, Beyza Arıcı
Liberolar: Simge Aköz, Gizem Örge, Ayça Aykaç Altıntaş

Türkiye - Japonya maçı ne zaman?

2024 Milletler Ligi ilk maçında Filenin Sultanları, Japonya ile karşılaşacak. Japonya - Türkiye maçı 15 Mayıs Çarşamba günü saat 20.00'de oynanacak. 

Türkiye - Japonya maçı hangi kanalda?

15 Mayıs Çarşamba akşamı saat 20.00'de Antalya Spor Salonu'nda oynanacak olan Türkiye - Japonya maçı TRT Spor'da canlı olarak yayınlanacak. 

Senin için hazırladığımız haberler