Milletler Ligi'nin yeşil kart liderleri açıklandı: İşte para ödülü

Aleyna Gürgen
03.07.2024 - 08:28 | Son Güncellenme: 03.07.2024 - 08:51

FIVB Milletler Ligi'nde bu yıl en çok yeşil kart gören takımlar Dominik Cumhuriyeti ve Slovenya oldu. İşte ekiplerin para ödülü...

Milletler Ligi'nin yeşil kart liderleri açıklandı: İşte para ödülü

Uluslararası Voleybol Federasyonu bünyesindeki Milletler Ligi'nde  bu yıl en çok yeşil kart alan kadın ve erkek takımı açıklandı. Voleybolda yeşil kart nedir?

Milletler Ligi'nde yeşil kart liderleri kimler?

Milletler Ligi için yapılan açıklamada bu sezon Milletler Ligi'nde en çok yeşil kart gören kadın takımının Dominik Cumhuriyeti, erkek takımının ise Slovenya olduğu açıklandı. 

Yeşil kart liderlerinin para ödülü nedir?

Milletler Ligi'nde en çok yeşil karta sahip olan ekibe ayrıca 30 bin Amerikan Doları para ödülü verileceği açıklanmıştı. Dominik Cumhuriyeti ve Slovenya yeşil karttaki liderlikleri ile 30'ar bin Amerikan Doları para ödülü kazandı.

İlgini Çekebilir
Aleksia Karutasu, Türkiye için ilk maçına çıktı: Maçın en skoreri oldu
Habere Git

Voleybolda Fair Play Yeşil Kart (green card) nedir?

Milletler Ligi'nde yeşil kart liderlerinin açıklanmasının ardından Fair Play Yeşil Kart'ın (Green card) anlamı merak konusu oldu. Fair Play Yeşil Kart voleybol organizasyonlarında sporcuların adil bir oyuna teşvik edilmeleri için verilen bir kart. Bu uygulama kapsamında, maçlarda gerçekleşen hatalar veya belirsiz durumlar için Görüntülü Değerlendirme Sistemi’ne gidilmeden önce takım oyuncularının oyundaki hatanın tespitinde hakemlere yardımcı olacak beyanlarda bulunması ile maçın başhakemi oyuncuyu Fair Play Yeşil Kart ile ödüllendiriyor.

Senin için hazırladığımız haberler