Milli Birlik sürüşü yapıldı!

15.07.2017 - 16:41 | Son Güncellenme: 15.07.2017 - 16:41

Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) tarafından Balıkesir'in Gönen ilçesinde düzenlenen Türkiye Motokros Şampiyonası öncesi "Milli Birlik Sürüşü" ve anma töreni yapıldı.

Gönen Cumhuriyet Meydanı'nda, İstiklal Marşı'nın okunması ve saygı duruşuyla başlayan şampiyonanın açılışı, TMF ve Avrupa Motorsiklet Kulübü sporcularının kortej halinde başlayan "Milli Birlik Sürüşü", Gönen Belediyesi Şakir Şenkalaycı Parkuru'nda sona erdi.

Gönen Kaymakamı Faruk Bekarlar, burada yaptığı konuşmada, bugün yarış parkurunda anlamlı bir yarışmaya ev sahipliği yaptıklarını söyledi.

Bekarlar, geçen yıl bugün Türkiye'nin hain bir kalkışmayla karşı karşıya kaldığını hatırlatarak, "Milletin kahraman evlatları bu kalkışma girişimini bertaraf etmiştir. Ancak bu süreçte 249 vatan evladı çeşitli şekillerde şehit olmuştur. Bugün burada şehitlerimizin anısına yarışma gerçekleştireceğiz. TMF yetkililerine böyle bir anlamlı günde bize ev sahipliği yapma imkanı tanıdıkları için teşekkür ediyorum. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize de tekrar geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum." diye konuştu.

Daha sonra Şakir Şenkalaycı Parkuru'nda gerçekleştirilen şampiyona öncesi, 6 kategoride şehitler anısına tur atıldı.

Sıralama yarışlarıyla devam eden şampiyonanın açılışına TMF Asbaşkanı Mahmut Nedim Akülke, TMF Yönetim Kurulu üyesi Erdoğan Yıldırım, sporcuların yakınları ve motosikletseverler katıldı.

Senin için hazırladığımız haberler