Milli futbolcu, Nuri Şahin'in izinden gitti! Türkiye'ye gelmeme sebebi...

21.01.2021 - 16:27 | Son Güncellenme: 21.01.2021 - 16:32

Alman ekibi Schalke'de forma giyen golcü futbolcu Ahmed Kutucu, kariyerine Hollanda'da devam etmeye hazırlanıyor. Beşiktaş ve Trabzonspor ile transferde sıkça anılan Ahmed Kutucu, ilerleyen dönemlerde Avrupa hayali kuruyor. İşte Ahmed Kutucu transferiyle ilgili detaylar...

Milli futbolcu, Nuri Şahin'in izinden gitti! Türkiye'ye gelmeme sebebi...

Emrah KARALİNÇ-AJANSSPOR

Almanya Ligi ekiplerinden Schalke 04, Hollandalı golcü Klaas Jan Huntelaar'ı transfer etti. Bu transferin gerçekleşmesiyle birlikte Ahmed Kutucu'nun ayrılığı için yol açıldı. Kutucu, Trabzonspor ve Beşiktaş'ın gündemine gelmesine karşın Avrupa'da kalmayı tercih etti. İşte nedeni ve yaşananlar...

Anlaşma tamam, resmi açıklama bekleniyor

Schalke altyapısındayken A Takım ile Bundesliga'da başarılı olabilmenin, ilerleyen dönemlerde ise Premier Lig'in hayalini kuran Ahmed Kutucu, kariyerine Hollanda'da devam edecek. Heracles Almelo ve Trabzonspor, futbolcunun transferiyle en çok ilgilenen 2 kulüp oldu. Ancak; Heracles bu transferde mutlu sona ulaştı. Kısa bir süre içinde resmi açıklamanın yapılması bekleniyor.

Kutucu için Türk takımlarından cezbedici resmi bir teklif yok

Ahmed Kutucu ile ilgili Beşiktaş'ın sadece ilgi düzeyinde bir çalışma yaptığı ortaya çıktı. Beşiktaş, Schalke'ye resmi bir teklif sunmadı. Ayrıca futbolcunun hem Avrupa'da kariyerine devam etme isteği ve düzenli olarak ilk 11'de oynama arzusu bu transferde belirleyici oldu.

11 garantisi olmaması da tercihini etkiledi

Edindiğimiz bilgilere göre; ne Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı ne de Sergen Yalçın futbolcuya ilk 11 garantisi vermedi. Daha önce kendisiyle yapılan röportajlarda kendisine uygun ligin Hollanda olabileceğini söyleyen futbolcu, sezon sonuna kadar Heracles'e transfer olmaya sıcak baktı. İki kulüp arasında halledilmesi imkansız olmayan bazı prosedürler kaldı.

Ahmed Kutucu da Nuri'nin yaptığını yapmak istiyor

Şimdilerde Antalyaspor forması giyen Nuri Şahin, 2006-07 sezonu sonrasında Hollanda'ya gitmişti. Feyenoord'da 29 maçta 6 gol atan Nuri Şahin'den Hollanda basını övgüyle bahsetmişti. Şahin, Dortmund'a dönmüş ve ardından da kariyerinde ciddi bir yükseliş yaşamıştı. Sarı-siyahlılardan Real Madrid'e transfer olan Nuri Şahin, Premier Lig'de de Liverpool formasını terletmişti.

Huntelaar hazır değil

Öte yandan bazı Schalke taraftarları blog ve sosyal medya hesaplarında Klaas Jan Huntelaar'ı değerlendirdi. Kulübün önceki döneminde yaptığı katkılarla hafızalara kazınan golcü isim için futbolseverler, "Huntelaar transferi iyi de ona topu getirecek kimse yok", "Schalke'yi ligde tutabilmek için Huntelaar'dan çok daha fazlası gerek" yorumlarını yaptı. Hollandalı futbolcunun Bayern Münih maçında süre alması bekleniyor.

Senin için hazırladığımız haberler