Soykan Başar: "Barcelona Kenan Yıldız'ı çok istiyor

31.03.2022 - 10:24 | Son Güncellenme: 12.08.2022 - 15:23

U17 Milli Takım Teknik Direktörü Soykan Başar, genç yıldız için dünya devi Barcelona'nın da çok istekli olduğunu dile getirdi. Başar, Arda Güler ve Kenan Yıldız hakkında açıklamalar yaptı.

Soykan Başar: "Barcelona Kenan Yıldız'ı çok istiyor

Slovenya'yı yıkarak Avrupa Şampiyonası'na katılmaya hak kazanan U-17 Milli Takımı'da teknik direktör Soykan Başar, hedeflerinin kupaya uzanmak olduğunu söyledi.

"3-2 mağlupken bile 'kaybederiz' diye hiç düşünmedik"

Soykan Başar, Sabah'a yaptığı açıklamada, "Skorlar iyi olunca dönüş yolculuğumuz da çok keyifli geçti. Maç 3-3'ken kazanacağımıza emindim. 3-2 mağlupken bile 'kaybederiz' diye hiç düşünmedik. Çocukların gözünden, hevesinden, istediğinden anlaşılıyor. En iyi 16 takım arasına katıldık. Avrupa Şampiyonası'ndaki şansımız çok yüksek çünkü kaliteli bir takıma sahibiz" diye konuştu.

Arda Güler dünyanın her yerinde oynar

Fenerbahçe forması giyen U17 Milli Takım'ın yıldızlarından Arda Güler hakkında da konuşan Başar, "Arda Güler ile 4'üncü senemiz. Tüm Türkiye adını duydu, popülerleşti ama milli takıma daha mütevazı bir şekilde geldi. Dünyanın her kulübünde oynayabilecek bir yeteneğe sahip, hiç tartışılmaz. 17 yaşına rağmen bu sakinlikle ve olgunlukta oynayabilmesi çok önemli. Slovenya maçımızda çok fazla scout vardı. Birçok oyuncumuzu İngiltere'den, İtalya'dan, Almanya'dan, İspanya'dan gelen scoutlar izledi. Özellikle İtalyan kulüpleri bizim futbolcularımızı çok araştırıyor." ifadelerini kullandı.

Yetiştirenin kıymeti bilinmiyor

Altyapı oyuncularının A Takım'a çıkmakta zorlanmadığını, genç futbolculara şans verildeğini ifade eden Soykan Başar, "Bence ligin kalitesi çok fazla yabancı futbolcudan dolayı düştü. Altyapı hocalarının A Takıma yükselmeleri şu açıdan iyi; bütün oyunculara hakim. Mesela Emirhan İlkhan'ın Önder Karaveli döneminde yukarı seviyelere çıkması buna bir örnek. Avrupa'da bu planlı ilerliyor. 2 milyon Euro alan A Takım hocasıyla çok daha düşük rakamlara çalışan altyapı antrenörleri var. Üzücü gerçek bu. Asıl yetiştirenin kıymeti bilinmiyor. Bizim oyuncularımız yetenekli, zeki ve cesurlar… Ama tesis farkları ve plan programlar gelişimlerinde etkili oluyor." şeklinde konuştu.

Soyadı gibi yıldız bir oyuncu

Bundesliga devi Bayern Münih'te altyapısında forma giyen ve geleceğin yıldızı olarak kabul edilen 16 yaşındaki milli futbolcu Kenan Yıldız'dan da övgüyle bahseden Başar, "Kenan Yıldız soyadı gibi yıldız bir oyuncu. Top becerisi yüksek, fizik kalitesi gayet iyi. Almanya Milli Takımı Kenan'da çok ısrarcı oldu. Ben 2 senedir oyuncunun ailesiyle görüşüyorum. Babasından söz almıştım. Çift ayaklı bir futbolcu. Matkap gibi delip gidiyor. Adam eksiltme özelliği çok iyi. Son pasları dikkat çekiyor. Topu her aldığında hep dikine oynar. Biraz savunması zayıftı aynı Arda gibi… Ama biz ona topu kazanmak için agresif olması gerektiğini öğrettik." dedi.

"Barcelona çok istiyor"

"Barcelona Kenan için çok istekli. Bayern Münih de bırakmak istemiyor. Milli takımımız da yeni bir yıldız kazandı. Mesut Özil gibi Almanya'ya kaptırmadık."

Senin için hazırladığımız haberler