Milli maç sonrası Nihat Kahveci'den flaş İsmail Yüksek iddiası!

Özgür Koç
27.03.2024 - 09:34 | Son Güncellenme: 27.03.2024 - 09:51

A Milli Futbol Takımı, EURO 2024 hazırlıkları kapsamında Avusturya ile oynadığı özel maçta sahadan 6-1 mağlup ayrıldı. Eski milli futbolcu Nihat Kahveci karşılaşmayı değerlendirdi. Detaylar haberimizde...

Milli maç sonrası Nihat Kahveci'den flaş İsmail Yüksek iddiası!

AJANSSPOR - HABER

A Milli Takım'ın 6-1'lik Avusturya yenilgisini NutSpor YouTube kanalında değerlendiren Nihat Kahveci'nin açıklamaları şöyle:

"Bu seviyeler bu hataları affetmez"

Mlili Takım'ın 2-1'e kadar sahada güzel işler yaptığını ve oyunun içinde olduğunu söyleyen Nihat Kahveci, "Avrupa şampiyonası'nda başırı ve başarısızlık incecik bir çizgi. Bireysel hata yapmayacaksın. Macaristan maçında bireysel hata sonucu gelen golle yenildik. Bugün daha ikinci dakikada, ısınmadan bireysel hatadan top kaptırıp gol yiyoruz. Bu detaylar seni bitirir. Türkiye Süper Lig'i değil burası. Bu seviyeler bu hataları affetmez." ifadelerini kullandı. 

"Her türlü hastalık var. Teşhis ne; ölümcül hastalık"

Bu şekilde bir yengilyi kabul edemeyeceğini kaydeden Kahveci, "Ne olursa olsun böyle yenilmek olmaz. Bunun adı başka bir şey. 2-1'e kadar her şey yolunda 44'te ikinci golü yiyiyorsun daha ikinci yarı var. Devre arası toplanırsın 'hadi arkadaşlar ikinci yarıya iyi başlayalım' dersin. 48'de gol ye, 58'de gol ye... Kornerden gol yiyoruz. Top kaptırıyoruz, duran top hastalığımız var. Top rakipteyken koşmama, mücadele etmeme hastalığımız var. Takım halinde defans yapmama, ön tarafa çıkmama hastalığımız var. Her türlü hastalık var bugün. Teşhis ne ölümcül hastalık. 6 tane gol mü yenir. 2-1'den sonra dağılınmaz. Portekiz bize ilk 15 dakikada gol atarsa dağılacak mıyız? Beni burası kahrediyor. Bugün sahada sadece takımın 't'si vardı sadece. 

"Buffon'du buf oldu"

Milli kaleci Uğurcan Çakır'ın performansını da yeterli bulmadığını vurgulayan Nihat Kahveci, "İyi oynadığında, şampiyonluk sezonunda Buffon diyorduk. O sezondan sonra Uğurcan 'Buf' oldu. Kurtardığı goller gözümün önüne geliyor. Bunlar Uğurcan'ın yiyeceği goller deği. Ama Uğurcan'ın 1-1,5 senedir performansı ortada. Şu kadroda Mert oynar kalede." şeklinde konuştu.

"Arda beklentiyi karşıladı diyemem"

Macaristan maçında oyuna ikinci yarıda dahil olan Avusturya karşısında ise ilk 11'de sahaya çıkan Arda Güler'in performansını da yorumlayan eski milli futbolcu, "İlk 44 dakikadaki Arda'ya hiçbir şey demem yine gözümüzün pasını sildi. Bugün üzerinden o yüksek beklentiyi karşıladı diyemem." dedi.

"Hakan Çalhanoğlu'nun yanında İsmail Yüksek oynar"

Macaristan karşısında ilk 11'de maça başlayan, Avusturya mücadelesinde 87. dakikada oyuna dahil olan İsmail Yüksek için ayrı bir parantez açan Nihat Kahveci, "Benim orta saham ki Avrupa Şampiyonası'nda büyük ihtimal o olacak. Hakan Çalhanoğlu'nun yanında İsmail Yüksek oynar. Bugün yine gördük. Bence iyi bir İsmail Yüksek ki ona özellikle orayı kapatma rolü; oyun kuruculuk, ön tarafa dribling, son pası at rolü değil. Kapatma rolünü verdiğinde nasıl o Hırvat orta sahayı mahvettiyse yine öyle yapar. Orkun da olsa Salih Özcan da olsa, İsmail Yüksek EURO 2024'te orada kesin olmalı, olacak." ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler