Milli maçlara koronavirüs ayarı!

10.03.2020 - 11:22 | Son Güncellenme: 10.03.2020 - 11:25

Milli maçlara koronavirüs ayarı!

A Milli Takımımız, EURO 2020 hazırlıkları çerçevesinde 27 Mart'ta Slovenya, 30 Mart'ta da Avusturya ile bir hazırlık maçı oynayacak. Peki deplasmanda oynayacağımız bu iki maç koronavirüs nedeniyle ertelenebilir mi? Slovenya ve Avusturya'da koronavirüslü hasta tespit edildi mi? Ölen oldu mu? İşte detaylar...

Koronavirüs bir süredir dünyanın en önemli gündem maddesi konumunda. Şu ana kadar 4022 kişi hayatını kaybederken 114300 kişinin virüs kaptığı belirlendi. Bu durum spor organizasyonlarını da tehdit ediyor. İtalya'da bütün spor organizasyonları Nisan ayı başına kadar durduruldu. Virüsün görüldüğü ülkeler çeşitli önlemler alıyorlar. Peki Slovenya - Türkiye ve Avusturya - Türkiye maçları ne olacak?

TFF, 4 Aralık 2019'da yaptığı açıklamada 27 Mart'ta Slovenya, 30 Mart'ta da Avusturya ile deplasmanda birer özel maç yapılacağını duyurmuştu. Ancak EURO 2020'nin dahi oynanmama tehlikesi konuşulurken bu hazırlık maçları yapılacak mı?

Slovenya ve Avusturya'da koronavirüsten ölen oldu mu?

Slovenya'da koronavirüs tespit edilen vaka sayısı 25. Burada kimse bu virüsten dolayı hayatını kaybetmemiş. Ancak İtalya'da vakaların en çok olduğu kuzey bölgesiyle Slovenya'nın kara sınırı bulunuyor. 

Avusturya'da şu ana kadar 131 kişide koronavirüs tespit edildi. Henüz ölümlü bir vaka yaşanmadı. Ancak Avusturya da İtalya'nın kuzeyiyle komşu durumda. 

Maçlar Türkiye'ye alınabilir mi?

Türkiye'de ise şu ana kadar resmileşen bir koronavirüs vakası yaşanmadı. Bu iki maçın Türkiye'ye alınması söz konusu olabilir.

Ancak bu da belli riskleri beraberinde getiriyor zira hem bizim milli takımımız hem de diğerlerinde birçok ülkeden futbolcular oynuyor. Koronavirüs vakalarının yoğun olduğu ülkelerde oynayan futbolcular var. Virüsün yayılmasını engellemek adına milli maçlar ertelenebilir.

Önemli organizasyonlar erteleniyor!

Peki dünyada milli takımlar düzeyinde ertelenen maçlar oldu mu?

23-31 Mart ve 1-9 Haziran tarihlerinde oynanması planlanan 2022 Dünya Kupası Asya Elemeleri maçları ileri bir tarihe ertelendi.

Rugby'de İskoç bir sporcuda koronavirüs tespit edilmesi nedeniyle Galler - İskoçya Kadın Rugby mücadelesi ertelendi.

Yine Rugby'deki Fransa - İrlanda ve İtalya - İngiltere maçları ileri bir tarihe ertelendi.

22 Mart'taki Formula 1 Bahreyn Grand Prix'si seyircisiz düzenlenecek.

Öte yandan EURO 2020'deki ilk maçımızı Roma Olimpiyat Stadyumu'nda İtalya ile oynayacaktık. Ancak vaka ve ölüm sayısının hızla artması nedeniyle turnuvanın geleceği de tehlike altında. Bu şartlar altında ya turnuva ileri bir tarihe ertelenecek ya da maçlara seyirci alınmayacak.

AJANSSPOR

Senin için hazırladığımız haberler