Milli motosikletçi Deniz Öncü’den ilk pole pozisyon!

07.08.2021 - 16:36 | Son Güncellenme: 07.08.2021 - 16:39

Deniz Öncü, FIM Moto3 Dünya Şampiyonası'nın Avusturya'da sıralama turlarında birinci olup Türkiye'nin grand prix tarihinde ilk pole pozisyonunu kazandı.

Milli motosikletçi Deniz Öncü’den ilk pole pozisyon!

AJANSSPOR-HABER

Milli motosikletçi Deniz Öncü, FIM Moto3 Dünya Şampiyonası'nın 10. ayağı Avusturya'da sıralama turlarında birinci olarak kariyerinin ilk pole pozisyonunu kazandı ve bu organizasyonda birincilik elde eden ilk Türk sporcu oldu.

Türkiye Motosiklet Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, FIM Moto3 Dünya Şampiyonası'nın sıralama turları Avusturya'nın Red Bull Ring Pisti'nde gerçekleştirildi. Milli sporcu Deniz Öncü, Avusturya yarışının sıralama turlarında birinci olarak kariyerinin ilk pole pozisyonunu kazandı.

Ay-yıldızlı motosikletçi aynı zamanda, bu organizasyonda​​​​​​​ pole pozisyonu elde eden ilk Türk sporcu oldu.

'İlk pole pozisyonum ve çok mutluyum'

Styria Grand Prix'sine 1:36.453'lük derecesiyle ilk sıradan başlayacak olan Deniz Öncü, sıralama turlarının ardından yaptığı açıklamada, "Pole pozisyonunu beklemiyordum. Hafta sonları güçlü geçse de ikinci çeyrekte hep başarısız oldum. İlk pole pozisyonum ve çok mutluyum. Türkiye adına grand prix tarihinde ilk pole pozisyonunu kazandım. Gerçekten sansasyonel." ifadelerini kullandı.

FIM Moto3 Dünya Şampiyonası'nda Styria Grand Prix'si, yarın TSİ 12.00'de başlayacak.

Senin için hazırladığımız haberler