Milli okçu Demir Elmaağaçlı dünyanın zirvesine aday!

01.02.2018 - 12:14 | Son Güncellenme: 01.02.2018 - 12:14

Okçuluk Dünya Kupası'nda makaralı yay kategorisinde altın madalya kazanan ilk Türk sporcu olarak tarihe geçen Demir Elmaağaçlı, Dünya Okçuluk Federasyonu tarafından dünyada yılın en iyi sporcusu ödüllüne aday gösterildi.

Milli Okçu Demir Elmaağaçlı'nın açıklamalarının videosu

 

 

Çocukluğunda amcasının yay takımı hediye etmesiyle okçuluğa başlayan 28 yaşındaki milli sporcu, geçen yıl makaralı yay kategorisinde katıldığı yarışmalarda elde ettiği dereceler sonucu Dünya Okçuluk Federasyonu tarafından bu ödüle aday gösterilerek Türkiye'nin gururu oldu.

Okçuluğa 2002 yılında başlayan ve 2007'den itibaren milli takımda mücadele eden Demir Elmaağaçlı, geçen yıl da aday gösterilmiş, oylama neticesinde makaralı yay kategorisinde dünyanın en iyi ikinci sporcusu seçilmişti.

"Başarı grafiğim ciddi bir yükselişe geçti"

Demir Elmaağaçlı, yaptığı açıklamada, milli takım forması altında önemli başarılara imza atarak Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmeye çalıştığını söyledi.

Yaklaşık 11 yıldır milli takımda görev aldığını ve başarı grafiğini her geçen yıl yükselttiğini belirten Elmaağaçlı, şunları kaydetti:

"2007 yılından beri milli takımdayım. 2008 yılında gençlerde dünya ikincisi, 2015'te dünya kupası finallerinde Türkiye tarihinde ilk olarak şampiyon oldum, devamında tekrar dünya kupalarında birincilik ve ikincilik elde ettim. Şu anda da istikrarlı bir şekilde ülkemi yarışmalarda başarılı şekilde temsil etmek için elimden geleni yapıyorum. 2013'ten sonra başarı grafiğim ciddi bir yükselişe geçti. Devamında dünya sıralamam ciddi anlamda basamak basamak ilerledi ve 3 yıldır dünya sırlamasında ilk 10 içerisindeyim. Hatta son 2 yıldır da ilk 5 içerisindeyim. Şu anda hem salonda hem genel sıralamada aktif olarak dünyanın en iyi dördüncü sporcusuyum. Ayrıca bu yıl Dünya Okçuluk Federasyonunun yılın sporcu ödülüne aday gösterildim. İnşallah 7 Şubat'ta oylama sonlanacak, yılın en iyi sporcusu kim olacak göreceğiz. Güçlü adaylardan biriyim."

"Bu kez kendimi daha güçlü hissediyorum"

Yıl içerisinde düzenlenen turnuvalarda iyi performans sergilediğini ve aday gösterilen 5 sporcudan biri olmayı başardığını ifade eden Demir Elmaağaçlı, şunları anlattı:

"Bu yıl içerisinde açık hava sezonunda dünya kupaları, Avrupa kupaları, Dünya Üniversiteler Oyunları ve Dünya Okçuluk Federasyonunun düzenlediği çeşitli turnuvalar var. Buralarda yarışarak iyi bir performans sergilemeniz, iyi derecelere imza atmanız gerekiyor. Bu dereceler sonucu yılın en iyi 5 sporcusu, son olarak oylamaya dahil oluyor ve o oylama sonucunda yılın en iyi sporcusu belirleniyor."

“Bu kez kendimi daha güçlü hissediyorum”

İlk olarak 2016 yılında aday gösterildiğini anımsatan Elmaağaçlı, "Bu benim için ikincisi oluyor. İlk aday gösterildiğimde yılın en iyi ikinci sporcu seçilmiştim. Bu kez kendimi daha güçlü hissediyorum. Bu yıl benimle beraber kadınlar kategorisinde Yeşim Bostan arkadaşımız da bizi temsil ediyor. İnşallah ikimiz de birinci olur, ülkemizi en iyi şekilde temsil etmiş oluruz." diye konuştu.

"Dünya sıralamasında zirveye oturmayı düşünüyorum"

Şu anda kendi kategorisinde dünyanın en iyi dördüncü sporcusu olduğunu dile getiren Demir Elmaağaçlı, "Salon turnuvalarında en iyi dört sporcudan biriyim. Şimdi Las Vegas'ta yapılacak dünya kupası finallerine gideceğim. İnşallah orada şampiyonluk elde edip ülkeme güzel bir başarıyla dönmek istiyorum. En büyük hedefim bu yıl dünya kupalarında daha iyi sonuçlar elde ederek dünya sıralamasında zirveye oturmak." ifadelerini kullandı.

Dünya Okçuluk Federasyonunun yılın en iyi sporcusu adaylarına "http://awards.worldarchery.org" linkinden oy verilebiliyor.

Senin için hazırladığımız haberler