Milli okçu Yiğit Caner Aydın bodrum katında dünya şampiyonu oldu

29.11.2017 - 13:41 | Son Güncellenme: 29.11.2017 - 13:41

Milli okçu Yiğit Caner Aydın evlerinin bodrum katında yapılan poligonda çalışıp dünya şampiyonu oldu.

Çin'in Başkenti Pekin'de gerçekleştirilen Paralimpik Okçuluk Dünya Şampiyonası'nda rekor kırarak altın madalya kazanan Milli okçu Yiğit Caner Aydın, yeni hedefinin olimpiyat şampiyonluğu olduğunu ifade etti. Evinin bodrum katında özel bir alan oluşturduğunu ve imkansızlıkları kabul etmeden her yerde çalışmalarını sürdürdüğünü belirten bedensel engelli sporcu Aydın, tüm imkansızlıklara rağmen mücadele edip sonuca ulaştığını söyledi.

2013 yılında arkadaşını ziyarete gittiği sırada başına gelen talihsiz bir olay sonrası omuriliğinde kırık meydana geldiğini ifade eden Aydın, "Başıma devrilen stant sonucu göğüs altım ve ellerim etkilendi. 6 gün yoğun bakımda yaşam mücadelesi verdim. Doktorlar yüzde 20 yaşam şansı verdi. 8 ay hastanede kaldım. 2,5 yıl fizik tedavi gördüm. Doktorlar tekerlekli sandalyeye bile oturmamın mucize olacağını söylüyorlardı. Başardım" dedi.

Rekor kırdı ve şampiyonluk geldi

Kendi evinin bodrum katında bulunan özel bir alanda bireysel olarak günde 5-6 saat çalışma gerçekleştirdiğini dile getiren Milli okçu Aydın,"İyi atışlar yapmam ve Uluslararası yarışmalarda da başarılı olmam sebebiyle Milli Takım Gelişim Kampı'na davet edildim. Orada da iyi atışlar yapınca Milli Takım hocalarım Pekin'de yapılacak olan Dünya Şampiyonası kadrosuna seçtiler. Kimse ummuyordu ama ben rekor kırarak dünya şampiyonu oldum" diye konuştu.

(Yeni Asır)

Senin için hazırladığımız haberler